Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les Corts demanen incloure la desatenció greu com a causa per a desheretar a fills

   El PSPV s'absté a aquesta proposta de Compromís, amb el suport d'UP-EU i PP

   La comissió de Política Social dels Corts ha aprovat aquest dimecres una proposta perquè el Govern incloga en el Codi Civil els casos de desatenció greu o desafecció per part dels fills i filles cap als seus progenitors com a justa causa de desheretament.

   Aquesta proposició no de llei (PNL), presentada per Compromís, ha tirat avant amb els vots a favor d'Unides Podem, PP i no adscrits, l'abstenció de PSPV i Cs i el rebuig de Vox.

   Es tracta d'una iniciativa que sorgeix en el context de la pandèmia, ja que "moltes persones majors han vist com els vincles amb els seus fills simplement desapareixen", ha defès la diputada de Compromís Nathalie Torres, a més de subratllar que el Tribunal Suprem (TS) ja va reconéixer que la desatenció greu era una causa per a desheretar.

   Segons el parer de la coalició, que governa en la Generalitat amb el PSPV i UP-EU, hi ha possibilitats de facilitar la desheretament per motius sobradament justificats, ja que la llibertat a l'hora de realitzar el testament està limitada en el Codi Civil que data de 1889.

   Segons Compromís, els motius de desheretament no solament corresponen a les ofenses físiques, sinó també al maltractament psicològic on s'inclou la falta d'interés i relació familiar. L'article 853.2 del Codi Civil estableix que es pot desheredar als fills si han maltractat d'obra o han injuriat greument de paraula als seus pares.

   Entre la resta de grups, Irene Gómez (UP-EU) ha donat suport a la proposta "per sentit comú i empatia" per a protegir als majors i Juan Carlos Caballero (PP) també en veure necessari adaptar la doctrina del TS a la llei, encara que ha proposat que es tinga en compte la gravetat de la desatenció o la desafecció cap als majors.

   S'han abstingut tant Rosa Peris (PSPV), en considerar que requereix un debat més tècnic per a millorar la redacció del Codi Civil i "anar més enllà", com Tony Woodward (Cs) recordant que és alguna cosa que depèn del Congrés. I de Vox, Miriam Turiel ha votat en contra perquè creu que ja hi ha "supòsits oportuns" per a desheredar.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon