Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Díaz aplica la llei de memòria i retira a deu franquistes la medalla al mèrit al treball


La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha anunciat que en aplicació a la llei de memòria democràtica, que va entrar en vigor el 20 d'octubre, retirarà a deu franquistes la Medalla al Mèrit en el Treball. Entre ells, el dictador Francisco Franco.

Els nou repressors restants són José Luis Arrese i Magra, José Antonio Girón de Velasco, el cardenal Enrique Pla i Deniel, Juan Yagüe Blanco (que la va rebre en 1976), José Solís Ruiz, José María Fernández Ladreda, Jesús Romero Gorría, Félix Huarte Goñi i José León Carranza i Gómez Pablos.
"És impossible construir un futur en ferm sobre el dolor, la mort i la indefensió de milers i milers de persones", ha indicat Díaz
"És impossible construir un futur en ferm sobre el dolor, la mort i la indefensió de milers i milers de persones", ha indicat Díaz, qui pretenen que amb aquest procés la medalla es convertisca en "un títol que realment premie el mèrit en el treball, la igualtat, els drets i tot allò que ens dignifica i ens fa millors".
La condecoració va ser creada per Eduardo Aunós en 1926 quan era ministre de Treball durant la dictadura de Miguel Primo de Rivera (1923-1930). No es planteja eliminar aquest distintiu.
El Ministeri de Treball recorda que l'article 42 de la Llei de Memòria Democràtica dona el mandat que "les condecoracions i recompenses concedides amb anterioritat a l'entrada en vigor d'aquesta llei podran revisar-se quan quede acreditat que el beneficiari, abans o després de la concessió, amb motiu d'haver format part de l'aparell de repressió de la dictadura franquista, haguera realitzat actes o observat conductes manifestament incompatibles amb els valors democràtics i els principis rectors de protecció dels drets humans, així com amb els requisits per a la seua concessió".



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon