Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Aquest dissabte arranca la XVIII edició de 5 Segles de Música de l'Eliana



El programa 2022/2023 inclou 8 cites de variats estils musicals.

L'Ajuntament ha presentat aquest dijous la programació 2022/2023 de la XVIII edició del festival 5 Segles de Música de l'Eliana. El cartell comptarà amb un total de 8 concerts que arrancaran aquest dissabte, 29 d'octubre, amb l'òpera 'Tosca'. La famosa obra de Giacomo Puccini arribarà a l'escenari de l'Auditori Municipal i les entrades de la qual ja estan a la venda en Elientrada.


Al novembre la renovada Casa de la Música obrirà les seues portes per a albergar el concert de guitarra 'L'edat de plata de la música espanyola' a càrrec de Bernardo García Huidobro. Un recorregut per l'obra de compositors espanyols que van emigrar durant la Guerra Civil. Aquesta actuació es realitzarà el dissabte 26 amb entrada lliure.


L'any 2023 s'estrenarà amb la Covent Garden Soloists, que tornarà a la localitat el 20 de gener amb 'Quatre Estacions' i el violinista Vasko Vassilev com a solista. El concert, que tindrà lloc a l'Auditori amb entrada gratuïta, comptarà amb la música de dos grans compositors com Antonio Vivaldi i Astor Piazzola.

El 25 de febrer, el festival tornarà a la Casa de la Música amb 'Compositors espanyols en el temps' un concert interpretat per la soprano Adriana González i el pianista Jorge Giménez dedicat als compositors espanyols que van viure a París durant la dècada dels vint.

Amb l'arribada de la primavera, el 25 de març, l'Església Mare de Déu del Carme acollirà 'Per Dolce Ardore', música antiga a càrrec de la 'Harmonia del Parnàs'. Una immersió en una sonoritat única amb la combinació tímbrica de la veu i el "xalumeau", antecessor del clarinet, i instrument desconegut en l'actualitat.

El dissabte 28 d'abril l'Auditori es convertirà en un sala de cinema amb el concert 'Música de cinema' de la Universal Chamber Orchestra que interpretarà obres dels compositors del seté art més coneguts com Mancini, Williams o Zimmer.

Al maig serà el torn del violí i el piano amb Mikhail Spivak i Hilario Segòvia Badia amb 'Sonates per a violí i piano' a la Casa de la Música el dissabte 27. Interpretaran obres dels compositors Beethoven, Brahms i Schnittke. Tres grans compositors, tres formes diferents de concebre la forma sonata al llarg del temps, des de l'inici del segle XIX al XX.

I per a concloure el certamen, com ja és tradició, 5 Segles de Música es traslladarà a la Torre del Virrei el 24 de juny amb 'Satisfacsionshow' a càrrec de Jordi Purtí i Always Drinking Marching Band. Una fanfàrria de cinc músics de carrer que viatgen pel món amb les seues versions i estils. Passaran per formats musicals com el jazz, el pop, el rock o el funk.

L'alcalde, Salva Torrent, ha agraït al seu director, Vicente Roncero, la gran labor que realitza en un certamen que, enguany, compleix la majoria d'edat.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon