Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Diaz: 'tot el Govern hauria d'estar donant solucions sobre el preu dels aliments'

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha afirmat -a Bilbao-, en al·lusió a la seua iniciativa de topar els preus dels aliments bàsics, que "la butxaca dels ciutadans concerneix a tot el Govern" i "tot el Govern" hauria de donar solució a aquest "enorme problema".

La ministra, de visita a Bilbao per a protagonitzar un nou "acte d'escolta" de Sumar, s'ha reunit aquest matí amb representants de pimes i projectes de transformació social "per a conéixer de primera mà la situació del cooperativisme basc i els desafiaments i oportunitats per a l'Economia Social i Solidària".

Al final de la trobada, i en declaracions als mitjans informatius, s'ha referit a les crítiques rebudes per la seua proposta de topar els preus dels aliments bàsics, fins i tot dins del seu propi Govern.

La ministra ha afirmat que "el principal problema que tenen els ciutadans és que tenen enormes dificultats per a fer la compra". "La butxaca dels ciutadans concerneix a tot el Govern i m'agradaria que tot el Govern d'Espanya estiga donant solució a un enorme problema", ha manifestat.

Preguntada per la disconformitat expressada per alguns companys, entre ells el ministre d'Agricultura, Luis Planas, ha afirmat que "la resta de qüestions m'importen ben poc".

Yolanda Díaz ha defensat que la iniciativa és possible, "tan possible que una gran multinacional ja s'ha sumat", ha indicat, en al·lusió a Carrefour. Al seu judici, adhesions com aquesta evidencien que "el que fem és encertat".

Al seu judici, "el que fem és encertat" des d'un Ministeri que "si alguna cosa fa és acordar, sense legislacions de part". "Crec que la iniciativa 'per se' crec que ja està funcionant i l'única cosa que em mou és que les persones puguen garantir a les seues famílies que tinguen una alimentació sana i saludable. La clau és aquesta, la resta de consideracions a mi m'importen poc, i a la ciutadania crec que menys i sí que vol que el seu Govern responga amb solucions. Això és el que li demane al Govern d'Espanya i el que faig tots els dies", ha insistit.

NO A COSTA DELS PRODUCTORS

D'altra banda, ha subratllat que "això no és a costa dels productors" del país, als quals ha expressat el seu "respecte absolut", i ha indicat que "són les grans multinacionals, igual que són les grans elèctriques, les grans entitats financeres, les que han d'aportar més" perquè tenen marges empresarials "suficients". D'aquesta manera, ha apuntat que "al xicotet comerç no li podem demanar més".

Després d'indicar que les grans empreses han incrementat, segons dades del Banc d'Espanya, la seua facturació en un 45% i els seus beneficis un 62%, ha assenyalat que "a qui li demanem l'esforç és a qui més té" i al xicotet comerç de barri "no li podem demanar aquest sacrifici".


Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon