Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

A proposta dels grups L'Esquerra de Riba-roja i Podem es crearà 'un programa de vida independent per a persones amb diversitat funcional intel·lectual'

La proposta aprovada pel Plenari de Riba-roja el passat 5 de setembre va ser presentada pels grups municipals L'Esquerra (EUPV-ERC) i Podem en el ple del passat 5 de setembre. La proposta va ser defensada per tots dos proponents.

Es tracta d'un programa que es treballarà en coordinació amb el programa municipal actualment en funcionament i del Centre Ocupacional. Programa que funcionarà cada dia de la setmana en horari de matí i vesprada. En la mateixa moció s'ha sol·licitat que l'adequació de l'habitatge tutelat que es va adquirir en l'anterior legislatura es pose en marxa  en l'any vinent.

Segons les declaracions d'Arantxa Torres, portaveu del grup municipal Podem Riba-roja: "amb aquest programa es busca promoure que les persones amb diversitat funcional intel·lectual puguen conéixer les diferents opcions de vida que tenen i participar de manera activa en les decisions sobre aquesta, tenint en compte els seus drets i deures i així poder exercir la seua independència en arribar a la vida adulta".

Per a l'atre portaveu proponent José Manuel Gallardo del grup municipal de l'Esquerra (EUPV-ERC): "aquest programa ha de prioritzar el treball individualitzat des d'una perspectiva professional on la persona usuària siga la protagonista de pròpia intervenció. En aquest sentit, es considera imprescindible aquest programa com un servei pont per a les persones que accedisquen en un futur a l'habitatge tutelat".

La proposta dels dos grups requereix també incloure professionals per a la col·laboració amb les persones amb diversitat funcional intel·lectual per a que no hagen d'abandonar els seus domicilis i puguen atendre la vida quotidiana amb el suport necessari perquè siga el més normalitzat possible.Totes elles propostes diferents a les que actualment aplica el Centre Ocupacional i la pròpia administració municipal de Riba-roja. Així mateix es  demana que l'Ajuntament aporte presupostàriament les quantitats pertinents per a cumplir el projecte proposat.

"Es tracta per tant, d'un servei permanent per a les persones que no puguen accedir a l'habitatge tutelat del  municipi, ja que és una realitat que les places oferides per a aquest habitatge són inferiors al de les sol·licitades".afigen tots dos.

Arantxa Torres i José Manuel Gallardo


Crónica CT * Creative Commons


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon