Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

San Antoni preveu la creació d'un Pla de Participació Ciutadana i de l'I Baròmetre de Qualitat dels Serveis Públics

Amb el Pla i el Baròmetre es pretén enfortir una governança més participativa i col·laborativa a Sant Antoni de Benaixeve 

Segons informen desde l'Ajuntament de  Sant Antoni de Benaixeve sempre s'ha tractat de  posicionar a la ciutadania en el centre del disseny de les seues polítiques públiques, habilitant per a això eines i mecanismes que propicien l'intercanvi d'idees i percepcions entre ciutadania i administració, facilitant així la implicació veïnal en els assumpte públics de manera senzilla i eficaç.

Sota aquestes premisses, el consistori ha ideat dos nous projectes que busquen promoure encara més els espais de codecisió i de cogestió en l'àmbit públic local i així apuntalar dos dels principis fonamentals que componen el paradigma del bon govern i del govern obert, com és la participació real i efectiva de la ciutadania en els processos de decisió o la col·laboració públic-privada en la identificació i satisfacció de necessitats ciutadanes.

El primer projecte consisteix en el disseny d'un Portal en línia de Participació Ciutadana que permetrà, en essència, que les nostres veïnes i veïns puguen obrir i participar en debats sobre qualsevol assumpte de transcendència local, traslladar les reivindicacions i necessitats que identifiquen per a la millora de la qualitat de vida a Sant Antoni de Benaixeve i decidir sobre aquelles iniciatives o consultes que es desitgen traslladar des del propi Ajuntament”, ha informat Marta Retamosa, regidora de Participació Ciutadana i Transparència.

A més, ha destacat que “la seua estructura serà senzilla, intuïtiva i accessible amb la finalitat d'aconseguir una democràcia local més oberta i participativa en la qual puguen participar totes i tots sense cap mena de limitació”.

Per part seua, la segona iniciativa correspon al llançament de l'I Baròmetre de Qualitat dels Serveis Públics de Sant Antoni de Benaixeve que, en paraules de l'edil, es tracta de “un senzill però complet qüestionari telemàtic a través del qual la ciutadania podrà fer-nos arribar les seues valoracions i el seu nivell de satisfacció amb els serveis públics oferits pel consistori i, així, poder conéixer quins són els àmbits de millora per a garantir una atenció ciutadana pròxima i de qualitat”.

Així mateix, a fi de superar la bretxa digital i recaptar el major nombre de percepcions possibles, Retamosa ha indicat que s'emportaran campanyes a peu de carrer on personal especialitzat en temes de participació i govern obert dinamitzaran el qüestionari i resoldran qualsevol dubte sobre aquest tema.

En les pròximes setmanes es facilitarà més informació respecte a aquests dos projectes.

Ambdues actuacions s'emmarquen dins de l'Agenda de Participació Ciutadana de l'Ajuntament i compten amb el finançament de la Diputació de València i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i seran executades per la consultora valenciana, EQUÀLITAT, participació i igualtat.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon