Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja presenta al sector empresarial la missió d'innovació ‘Riba-roja compensa. Un municipi sense emissions’

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha realitzat aquest matí una jornada informativa 'Riba-roja compensa. Un municipi sense emissions', amb l'objectiu de donar a conéixer a l'empresariat el seu compromís de reducció de la petjada de carboni.

Riba-roja va ser un dels municipis triats juntament amb Ontinyent, L'Alfàs del Pi, Dénia, Vila-real i Onda, dins del programa pilot d'acompanyament per a orientar l'estratègia d'innovació dels municipis, organitzat per la Direcció General d'Innovació de la Conselleria d'Innovació de la Generalitat Valenciana i pel centre d'innovació Les Naus, de l'Ajuntament de València.

L'acte, realitzat en la Masia de Poyo ha comptat amb la participació de l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i la directora general d'Innovació, Sonia Tirado, que han tingut unes paraules de benvinguda per als assistents. A continuació, la secretària general Ylenia Díaz i el tècnic de Medi Ambient, Felipe García han exposat els detalls de l'Ordenança Reguladora de la compensació de la petjada de carboni en el municipi, recentment aprovada per ple, que regularà la participació privada i ajudarà a la consecució de la missió de manera reeixida.

Durant la seua intervenció, la directora general, Sonia Tirado, ha felicitat a Riba-roja per sumar-se al projecte d'accions innovadores i ha ressaltat "un dels reptes globals que donen resposta als problemes d'Europa és aconseguir ciutats climàticament neutres d'emissions, perquè tinguen un menor impacte en el medi ambient, un dels compromisos que s'ha marcat Riba-roja amb aquesta missió." Tirado ha matisat "la innovació és una de les eines fonamentals amb les quals comptem per a donar solució a problemes els reptes que ajuden a millorar la vida de les persones"

L'Ajuntament pretén dur a terme projectes d'absorció de CO₂ i reducció d'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle, a fi de compensar la petjada de carboni que dins del seu àmbit de gestió s'està generant, especialment per accions, obres i serveis que presta o genera el consistori.

Així, l'Ajuntament generarà el Registre Local de Projectes de Compensació de Gasos d'Efecte d'hivernacle (GEI). Aquests projectes estaran relacionats amb l'enllumenat públic a través d'energia solar, el canvi de flota de vehicles, les repoblacions forestals, projectes d'eficiència energètica en edificis municipals, el tractament de residus mitjançant compostatge domèstic o la implantació de sistemes públics de mobilitat compartida com carsharing, motosharing i préstec de bicicletes.

A través de la signatura de convenis de col·laboració, les empreses podran contribuir en el finançament d'aquests projectes, obtenint avantatges fiscals i millorant la imatge reputacional de l'empresa.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat "aquesta missió se suma al treball realitzat aquests últims anys en matèria de sostenibilitat, a través d'iniciatives i mesures que hem adoptat per a contribuir a la reducció de les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera i que estan ratificades en el plans com el Pla d'Acció pel Clima i l'Energia Sostenible, PAUS, l'aplicació de l'Agenda 2030 o la implementació del Pla Estratègic Participat 2017-2025"


  


.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon