Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja participa en la XV Assemblea General de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima a Màlaga

      


L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha participat hui en la XV Assemblea de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima celebrada en la seu de la Diputació de Màlaga, la primera de caràcter presencial després de la pandèmia. 

L'obertura de la jornada ha sigut a càrrec del secretari general de la FEMP, Carlos Daniel Casares, en la qual han participat el president de la Diputació i vicepresident 1r de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima de la FEMP, Francisco Salado, el president de la RECC, Antonio Muñoz,  l'alcaldessa de Gavá i vicepresidenta 2n de la RECC, Gemma Badia i la directora general de l'Oficina Espanyola de Canvi Climàtic, Valvanera Ulargui.

Després de l'aprovació de l'acta anterior, s'ha informat de la incorporació de 26 noves entitats locals a la Xarxa, de la qual ja formen part 357, que representen a 31 milions d'habitants. En l'Assemblea s'ha abordat el Pla de Treball per a 2023, en el qual s'aposta per continuar treballant en projectes com la realització del càlcul i registre de petjades de carboni municipals, la implementació de mesures per a l'absorció de diòxid de carboni, l'elaboració d'una ordenança municipal per a l'establiment de Zones de Baixes Emissions (ZBE) o la posada en marxa de comunitats energètiques locals.

També s'ha aprofundit en aspectes com la detecció de fugides d'aigua potable, amb l'objectiu de millorar l'eficiència del proveïment en els municipis,  la instal·lació de solucions energètiques renovables i eficiència en edificis i centres històrics i  la implantació de mesures d'estalvi i eficiència energètica a les ciutats, amb especial accent en la il·luminació nadalenca. L'acció pel Clima en els centres educatius, la posada en marxa d'una xarxa de fred i calor, o l'elaboració d'una Guia per a l'elaboració de polítiques municipals i plans de contingència enfront de les temperatures extremes, seran altres iniciatives que formaran part del pla de treball per a l'any vinent.

En la trobada s'ha fet lliurament dels IX Premis a les Bones Pràctiques pel Clima, que reconeixen a les Entitats Locals els seus esforços i projectes en la lluita contra el canvi climàtic. En la convocatòria d'enguany han participat 45 Entitats Locals que han presentat un total de 73 actuacions, de les quals han sigut premiats un total de 14 projectes. Enguany s'ha premiat a l'Ajuntament de Azuqueca d'Henares, l'Ajuntament de Rivas-Vaciamadrid, l'Ajuntament de Viladecans, l'Ajuntament de El Astillero, l'Ajuntament de Cieza i l'Ajuntament de Màlaga. 

Els finalistes han sigut l'Ajuntament d'Elx, l'Ajuntament de Arroyo de la Luz, la Diputació Provincial de Cadis, l'Ajuntament de Lugo, l'Ajuntament de Ajofrín, l'Ajuntament de Madrid i l'Ajuntament de Pamplona.

Riba-roja va quedar finalista en 2021 amb el projecte GUARDIAN (Green Urban Actions For Resilent Fire Defence On The Interface Area), juntament amb ciutats com Múrcia, San Pedro del Pinatar, Vedra, Parla i Getafe i la Diputació d'Albacete i l'any vinent presentarà Gènesi Túria a la convocatòria anual.

La Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima representa al 60% dels municipis espanyols que estan integrant en les seues polítiques la mitigació i adaptació al canvi climàtic. L'Ajuntament de Riba-roja, a través de l'alcalde, Robert Raga, forma part del Consell de Govern d'aquesta Xarxa des de 2016 i des d'aquesta data ha participat en diferents grups de treball i anàlisi, en el marc de les polítiques municipals que impulsen la lluita contra el canvi climàtic i que permeten aconseguir resultats favorables encaminats a la mitigació dels seus efectes.

Iniciatives com el Guardian, de reutilització d'aigües residuals per a la prevenció d'incendis forestals,  la implementació d'accions recollides en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), el Pla d'Acció Municipal (PUAM) o el Gènesi Túria són alguns dels projectes que ens situen al capdavant de la lluita contra el canvi climàtic.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat la importància de "compartir sinergies amb altres municipis espanyols que tenen com a objectiu comú el desenvolupament de polítiques de lluita contra el canvi climàtic". Així, Raga ha matisat 'Riba-roja continuarà posant el focus en l'estalvi energètic, la mobilitat sostenible o la gestió eficient dels recursos, per a garantir la sostenibilitat en el nostre municipi, al mateix temps que apostem per mesures innovadores com l'ordenança recentment aprovada que permetrà a les empreses invertir en projectes de reducció o absorció d'emissions, per a reduir la petjada de carboni'.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon