Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria aprova els comptes de 2021 amb un romanent de 6’2 milions d'euros, un 49% més que en l'època anterior a la pandèmia

El ple municipal confirma els resultats dels comptes del passat exercici en les quals es van respectar tots els paràmetres sobre la regla de despesa i la d'estabilitat pressupostària

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat els comptes generals del passat pressupost econòmic de 2021 en les quals s'han aconseguit un romanent de 6’2 milions d'euros en total, unes xifres superiors en un 49% als pressupostos anteriors a la pandèmia pel covid. Els comptes del passat any 2021 gestionades pel govern del PSPV han obtingut el suport, a més, de Compromís i Ciutadans, les abstencions de Podem Riba-roja Pot, el Partit Popular, l’Esquerra i Vox.

El compte general és el conjunt de documents i els estats financers d'una administració pública que s'elabora una vegada ha finalitzat l'any pressupostari. La seua funció és informar amb exactitud sobre la situació financera sobre diversos aspectes fonamentals en el funcionament d'una administració local, com la situació patrimonial (béns i drets), les despeses, ingressos i pèrdues que manté, a més de l'execució detallada del pressupost conclòs.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aconseguit situar el romanent econòmic en un total de 6’2 milions d'euros, actualment, és a dir, un 49% més que en el pressupost de 2019, l'exercici anterior al començament de la pandèmia pel coronavirus en el qual el romanent es va fixar en 4’1 milions d'euros. Cal recordar que el romanent de tresoreria és el reflex del dèficit o superàvit que s'han anat acumulant al llarg dels anys precedents que se sumen els uns amb els altres en funció del resultat obtingut en cadascun d'ells.

L'exercici del passat any es va tancar amb un superàvit de 2’6 milions d'euros en total, és a dir, un 85’7% més que en els comptes de l'exercici de 2020, en el qual el superàvit es va situar en 1’4 milions d'euros en total. D'aquesta manera, l'últim superàvit s'afig als que es van succeir en els exercicis de l'any 2019 amb 1’9 milions d'euros, els 3’1 milions de l'exercici de 2018 o els 1’5 milions d'euros amb els quals es van tancar els comptes de l'any 2017.

Els comptes del passat any 2021 van concloure amb uns ingressos ordinaris de 35’4 milions d'euros mentre que les despeses ordinàries en el mateix període de temps es van tancar amb un total de 33’8 milions d'euros, és a dir, una diferència de 1’6 milions d'euros que es corresponen amb el superàvit del passat exercici econòmic. Aquest superàvit de Riba-roja de Túria es destinarà a la realització d'inversions públiques durant aquest mateix any.

Els comptes del passat any han revelat un saldo positiu en les diferents entitats financeres en les quals la liquiditat de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria s'ha situat en un total de 8’3 milions d'euros, a data de 31 de desembre de 2021, que s'han incrementat fins als 9’9 milions d'euros de l'actualitat. Aquestes dades són un indicador sobre la gestió econòmica d'una administració pública per a afrontar diverses contingències o operacions de crèdit.

Entre altres aspectes, els comptes de 2021 han respectat els objectius d'estabilitat pressupostària i de la regla de despesa que es va posar en marxa per part del Ministeri d'Hisenda amb un control exhaustiu dels ingressos i despeses a pesar que, actualment, no són d'obligat compliment ja que estan suspés provisionalment pel govern d'Espanya. Durant el passat es van abonar més de 7.000 factures i es van realitzar 60.000 anotacions comptables.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquests comptes “evidencien amb claredat la bona gestió que aquest govern ha realitzat al llarg del passat exercici que se suma als anys precedents en els quals es van obtindre, també, superàvits que ens permeten encarar amb majors garanties el futur i amb l'ànim de preparar uns comptes de 2023 amb un component social molt accentuat i amb un suport a les nostres petites i mitjanes empreses, en les quals les persones són, una altra vegada, la nostra màxima prioritat”.


Crónica CT * Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon