Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pérez Garijo destaca la labor del Tribunal de les Aigües 'com símbol de l’autogovern' vinculat a la identitat del poble valencià

La consellera de Qualitat Democràtica ha rebut la brusa del Tribunal de les Aigües de la Vega de València i la medalla de la institució

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha destacat la importància de la labor realitzada per aquesta institució valenciana "símbol del nostre autogovern" que vincula el caràcter tradicional i consuetudinari d'aquest tribunal amb la identitat del poble valencià.

Pérez Garijo ha rebut de mans del president del Tribunal de les Aigües de la Vega de València, José Soria, la brusa i la medalla de plata que la converteixen en Síndica d'Honor d'aquesta institució valenciana Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. L'acte s'ha desenvolupat en la Porta dels Apòstols de la Catedral de València, on el Tribunal de les Aigües celebra la seua sessió setmanal cada dijous.

La consellera ha agraït aquest reconeixement després de signar en el Llibre d'Honor del Tribunal de les Aigües i ha destacat la seua labor "com institució mil·lenària" que ha contribuït a la "sostenibilitat y a la preservació" de la cultura de l'aigua a través de la resolució de conflictes amb la mediació.

La sessió celebrada hui, a la que ha assistit una representació del Misteri d'Elx, de la Festa de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí, de les Tamborades d'Alzira i de les Falles, coincideix amb el XIII Aniversari del reconeixement del Tribunal de les Aigües com a Patrimoni Cultural Immaterial per la Unesco.

Tribunals consuetudinaris valencians

La Comunitat Valenciana compta amb tres tribunals consuetudinaris i tradicionals reconeguts: el Tribunal d'Aigües de la Vega de València, la Comunitat de Regnants del Rollet de Gràcia de l'Horta d'Aldaia i el Jutjat Privatiu d'Aigües d'Oriola i Pobles del seu Marc. La Generalitat destina un total de 110.000 euros per a contribuir en el seu manteniment. Funcionament, divulgació i promoció.

Les activitats de 2022 es dirigeixen a la commemoració del quadragèsim aniversari de l'aprovació i entrada en vigor de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana que es celebra enguany.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon