Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Bétera i Conselleria de Justícia posen en marxa 'MEDIAPROP' per a resoldre conflictes particulars

      


Dimecres que ve dia 21 a les 18:00h en el Saló de Plens del Castell es realitzarà una xarrada informativa per a donar a conéixer aquest nou servei que ja està en marxa des del mes d'agost passat.

 Mediaprop (Servei per a Ajuntaments de Mediació de proximitat), és un projecte de la Conselleria de Justícia, al qual poden unir-se quants Ajuntaments tinguen Jutjat de Pau, és a dir majors de 7.000 habitants.

"Els ajuntaments de la Comunitat Valenciana amb una xifra oficial de població superior a 7.000 habitants que compten amb Jutjats de pau assistits per personal funcionari dels cossos al servei de l'Administració de Justícia, inclosos en la relació de beneficiaris de l'annex de la línia nominativa S8901000, denominada “Subvenció a ajuntaments Serveis de Mediació de Proximitat (Mediaprop)”, de la Llei 8/2021, de 30 de desembre, de Pressupostos de la Generalitat per a 2022".

Per tant és un servei gratuït que el Consistori ofereix a la ciutadania com a alternativa a la via judicial en els conflictes entre particulars.

Des del mes d'agost passat l'Ajuntament de Bétera disposa d'un nou i gratuït servei de Mediació – MEDIAPROP per a tots els veïns i veïnes del municipi, subvencionat per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

"La Mediació és un procés alternatiu de resolució de conflictes que facilita que les persones puguen resoldre les seues discrepàncies, de manera pacífica i satisfactòria, a través del diàleg i la comunicació amb l'ajuda d'un Mediador", ha explicat la regidora de Serveis Jurídics, Mónica Martín.

Mentre que l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, ha destacat que "aquest nou servei facilitarà que les nostres veïnes i veïns puguen resoldre els seus conflictes de manera pacífica, sense necessitat d'acudir a la via judicial".

L'oficina MEDIAPROP de Bétera, sorgeix després de la signatura d'un conveni amb el Centre de Mediació de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València -ICAV-, i suposa la posada en marxa d'un servei prestat per mediadors, experts professionals en les diferents matèries, que atendran la ciutadania en la resolució dels seus conflictes i totalment subvencionat e impulsat per Conselleria de Justicia.

En paraules de Mónica Martín "la Mediació és un procés ràpid, que permet trobar una solució als problemes en un curt espai de temps, sent també un procés confidencial i voluntari, que es converteix en la millor solució quan existeix un conflicte entre dos o més persones o entitats, aportant solucions en benefici de totes dues parts".

En benefici d'oferir a la ciutadania noves alternatives en la resolució de situacions conflictives, tant familiars com veïnals o de qualsevol altre àmbit, el Consistori ha posat en marxa aquest servei que no suposarà cap cost per als beneficiaris.

Oficina MEDIAPROP

D'aquesta manera, l'Oficina MEDIAPROP està oberta tots els dimecres en horari de 17:00h a 19:30h i els divendres de 10:00h a 13:30h per a atendre a tots els veïns i veïnes que ho necessiten. Aquest servei s'ofereix en les dependències municipals de l'edifici d'Urbanisme, situat en C/ Les Masses núm. 26 , i es pot utilitzar de manera gratuïta sol·licitant cita prèvia a través del mail mediaprop@betera.es.

Xarrada oberta a la ciutadania

Des de la regidoria de Serveis Jurídics s'ha posat en marxa, per a dimecres que ve dia 21 a les 18:00h en el Saló de Plens, una xarrada informativa que donarà a conéixer el servei entre la població, així com també entre els treballadors i treballadores del Consistori.

Quins àmbits acull el servei?

La mediació és aplicable a tots els àmbits de la societat; es pot utilitzar per a resoldre conflictes de tipus familiar, veïnal, contractual, escolar, laboral, mercantil…

Dins de la mediació familiar es poden resoldre problemes referents a separacions, divorcis, ruptura de parella, règim de visites, problemes amb el compliment de les pensions d'aliments, discrepàncies en la cura i educació dels fills, modificació de mesures establides en sentència, liquidació de guanys o herències.

Així com també, en problemes de convivència entre pares i fills, entre germans, discrepàncies vinculades a cura dels iaios o pares majors, dificultats dels iaios per a veure als seus nets…I en general, en tot conflicte o discrepància que sorgisca dins de l'àmbit de les relacions familiars.

Al seu torn, des de la pròpia Oficina s'ha ressenyat que "en els conflictes veïnals i comunitaris també és molt útil la mediació per a resoldre discussions entre veïns per qüestions de convivència, de sorolls, olors, aigües, molèsties produïdes per animals domèstics, discrepàncies en l'ús i cura dels espais comuns de les finques, reparacions de les finques en règim de propietat horitzontal, col·locació d'ascensors, problemes de bogues, arbres o branques en finca aliena, etc."

En l'àmbit de la mediació civil es poden resoldre els conflictes derivats dels incompliments de contracte, o diferències en la interpretació d'aquests, compravendes, lloguers o reclamacions de quantitat.

Des de l'àrea de Serveis Jurídics han volgut convidar a tota la població a participar "en primer lloc, a aquesta jornada informativa i després, a utilitzar aquesta Oficina i el seu servei de mediació".Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon