Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Díaz dona suport a la candidatura de Baldoví per a mantindre el govern a la Comunitat Valenciana: 'Vull que guanyen'

El pas endavant de Baldoví ha ocasionat crítiques i malestar intern en la seua coalició

   A Yolanda Díaz, sobre si és el seu candidat de referència i si hi haurà aliança amb UP respon només que treballarà perquè hi haja executius progressistes

   La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, ha expressat el seu suport a la candidatura de Joan Baldoví al capdavant de Compromís a les eleccions de la Generalitat Valenciana i ha assegurat que està disposada a aportar per a conservar un govern progressista que és "clau". "Li desitge la millor de les sorts políticament. Vull que guanyen", ha emfatitzat en declaracions als mitjans en els passadissos del Congrés.

   Qüestionada sobre si Baldoví, després d'anunciar que es presentarà a les primàries de Compromís, serà el seu candidat de referència a aquests comicis o si coneix que aquesta formació i Unides Podem es presentarà conjuntament a aquests comicis, Díaz ha respost que ella "treballarà perquè hi haja governs progressistes".

   "I amb açò ho estic dient tot, tot el que puga aportar humilment ho faré", ha afegit la també titular de Treball i líder d'Unides Podem en l'Executiu, per a aprofundir que sap reconéixer a les persones que "han treballat bé, procedisquen on procedisquen", perquè és "el seu etil" i la seua manera d'entendre la política.

El pas endavant de Baldoví ha ocasionat crítiques i malestar intern en la coalició

Baldoví que representa dins de Compromis la línia del Bloc (hui anomenada Mes) ha suscitat també unes certes crítiques en una altra de les potes de la coalició - Iniciativa-. Segons fonts del grup ells estan esperant que siga Aitana Más qui done el pas avant per a substituir a Mónica Oltra al cap de la coalició. No obstant això , totes les opcions segueixen obertes ja que Aitana Más va dir recentment que estava en període de reflexió.

BALDOVÍ REPRESENTA A VALÈNCIA "COM NINGÚ"

   D'aquesta manera, Díaz ha assegurat que sent "orgull" de Baldoví perquè és un "autèntic servidor públic", representa "com ningú els interessos de la Comunitat Valenciana" i és abans de res una "bona persona", una qualitat importantíssima per a fer política.

   Per tant, ha assenyalat que sent "enorme alegria" i satisfacció per la decisió del diputat de Compromís perquè la seua figura s'emmotla a eixa Espanya "plural", "plurilingüe" i "pluricultural" que és Espanya.

   Al seu torn, ha destacat que vol que "els governs progressistes perduren" i que el cas de la Comunitat Valenciana és essencial, per a garantir que col·laborarà en açò en "tot el que puga fer per la seua banda", igual que en el cas de l'alcalde de València, Joan Ribó, perquè es mantinga eixa alcaldia.

   De cara a les eleccions autonòmiques i municipals, de moment es desconeix si Compromís i Unides Podem aniran junts a aquests comicis.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon