Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Si eres autònom/a aquestes són les noves cotitzacions i noves proteccions publicades hui en el BOE

Seran obligatòries a partir del 2023 i en les franges mínimes durant els 3 primers anys seran inferiors a les actuals.  El càlcul dels ingressos es farà prèvia desgravació d'aquelles despeses que actualment ja s'estimen desgravables.   Així mateix s'ha afegit un 7% més de possibles despeses sense justificació per al càlcul del rendiment que donarà com a conseqüència la quota.

La publicació oficial huí al BOE estableix que  hi haurà sis possibilitats a l'any per a canviar de quota, segons les perspectives que cada autònom o autònoma tinga d'ingressos. Quant a aquells treballadors /es que són autònoms per ser familiars directe de l'empresari, els seus rendiments no podran calcular-se per davall de la base que serveix a un treballador/a del Règim General del grup 7 (Auxiliar Administratiu), és a dir actualment la seua base seria 1.166,70, la qual cosa donaria una quota mínima de 291 euros mensuals.

Cal tindre en compte que es tracta d'un pagament "a compte" de manera que si finalitzat l'any, el resultat és major, el treballador autònom/a haurà de pagar la diferència, en canvi, si fora menor, li seria retornada, o compensades (a elecció), amb les cotitzacions noves. Similar a l'IRPF actual.

Aprovades huí les taules de cotització per als autònoms a partir de 2023, s'establirà un sistema de 13 trams de cotització perquè els treballadors per compte propi cotitzen segons els seus rendiments nets.

El principal objectiu de la reforma del Règim Especial del Treballador Autònom (RETA) és ajustar les cotitzacions socials als ingressos reals dels autònoms i substituir l'actual sistema de lliure elecció de quotes.

Aquest preacord estableix una nova taula de trams de rendiments nets -diferència entre ingressos i despeses deduïbles-, bases de cotització i quotes per als aproximadament 3,3 milions d'autònoms registrats a Espanya durant els tres pròxims anys, enfront dels nou pretesos inicialment.

Molt flexible

Amb aquesta reforma, el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis-Escrivá, assegura que el règim va més enllà d'un sistema de cotització per ingressos reals i que també té com a objectiu millorar les pensions d'autònoms.

S'habilita així un sistema que permet als autònoms canviar la seua quota en funció de la seua previsió d'ingressos nets (descomptant els costos de desenvolupar la seua activitat) fins a sis vegades a l'any. Al final de l'exercici fiscal i una vegada coneguts els rendiments nets anuals, es regularitzaran les cotitzacions, retornant-se o reclamant-se quotes en cas que el tram de rendiments nets definitius estiga per davall o per damunt de l'indicat per les previsions durant l'any. Les quotes mensuals a la Seguretat Social aniran des dels 230 euros al mes als 500 euros al mes en 2023 i dels 200 euros al mes als 590 euros al mes en 2025, sempre en funció dels rendiments nets.

En termes percentuals, els autònoms amb ingressos més baixos experimentaran una reducció de la seua quota de més del 30% respecte a l'actual. Els treballadors autònoms amb rendiments per davall del SMI, entre els quals abunden joves i dones, pagaran quotes entre 200 i 260 euros al mes en 2025. Aqueix any, els trams de rendiment mitjà tindran quotes entre 290 i 294 euros mensuals i els qui guanyen més de 6.000 euros al mes, 590 euros.

El text aprovat també fixa una quota bonificada per als nous autònoms de 80 euros durant dotze mesos, extensible a altres dotze mesos addicionals quan els ingressos nets continuen sent baixos.

El ministre José Luis-Escrivá ha assegurat que aquest nou sistema per a autònoms és «molt flexible» i permet als autònoms «moure's d'un tram a un altre».

«Als autònoms li permetrà a cada moment de la seua vida laboral anar adaptant les seues cotitzacions«, afig

«Hem creat l'aplicació ImportaSS per la qual els autònoms podran, d'una forma molt senzilla, amb el mòbil, modificar les seues cotitzacions, donar-se d'alta o donar-se de baixa», comenta el ministre de Migracions i Seguretat Social.

Aquestes quantitats han sigut consensuades pel Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions i les tres principals associacions d'autònoms: ATA, UPTA i Uatae.

La primera d'elles, presidida per Lorenzo Amor i integrada en la patronal CEOE, va ser l'última a sumar-se a l'acord en la matinada del passat dimarts dia 20.

El consens no ha sigut fàcil i les propostes i contraposades, molt nombroses.

Nova quota mínima

La nova taula de cotitzacions està dividida en 15 trams segons els rendiments nets previstos pel treballador, que van des dels iguals o inferiors 670 euros mensuals fins als quals superen els 6.000 euros.

S'estableix una nova quota reduïda de 80 euros al mes per a tots aquells treballadors que inicien una activitat per compte propi durant el primer any, prorrogable a altres 12 mesos si l'autònom té ingressos inferiors al SMI.

Acció protectora

A més, la reforma inclou una important millora en l'esquema de protecció per cessament d'activitat dels treballadors per compte propi. Sobre la base de l'experiència del desplegament de prestacions durant la pandèmia i l'erupció del volcà Cimera Vella de la Palma, s'amplien les modalitats del cessament d'activitat per a millorar la cobertura de diferents contingències, com en cas d'una interrupció només parcial de l'activitat, i s'adapta als autònoms la protecció que proporciona als assalariats el mecanisme RED establit en la reforma laboral per a situacions de crisis cícliques o sectorials.

Taules cotització autònoms 2023

Mecanisme de l'acció protectora:

  
LegalT




 

 ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon