Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sanitat licita per 3,8 milions tres nous equips per a tractar pacients amb càncer de mama durant la cirurgia


   

   La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat en la Plataforma de Contractació la licitació de tres nous acceleradors d'electrons mòbils per al tractament de pacients amb càncer de mama a través de la tècnica de radioteràpia intraoperatòria.

   El pressupost de licitació dels tres equips ascendeix a 3,8 milions d'euros, i s'instal·larà un en cada província, en concret a l'Hospital Clínic de València, Hospital General d'Elx i a l'Hospital Provincial de Castelló. Així mateix, el termini de licitació per a la presentació d'ofertes és de sis mesos.

   L'adquisició d'aquests tres equips permetrà "estendre la tècnica de radioteràpia intraoperatòria per al tractament de càncer de mama en la xarxa pública del sistema sanitari valencià". Es tracta d'una tècnica que permet a determinades pacients rebre tot el tractament radioteràpic que necessiten en una única dosi durant el mateix procés de la intervenció quirúrgica, destaquen des del departament que dirigeix Miguel Mínguez.

   A la Comunitat Valenciana es podran beneficiar d'aquest tipus de tractament més de 400 dones. La tècnica consisteix a administrar una dosi en la zona del tumor durant l'operació quirúrgica, de manera que les pacients reben tot el tractament en una única fracció, la qual cosa redueix el risc de toxicitat i el temps total de tractament.

   D'altra banda, aquesta nova tècnica permet un "important salt tecnològic" en l'administració de tractaments radioterápicos en pacients oncològics, ja que s'empra també en pacients amb un altre tipus de patologies com és el càncer de pàncrees o el sarcoma i en tumors ginecològics.

   Gràcies a aquesta nova tècnica s'aconsegueix un major control de la malaltia en disminuir el nombre de tractaments i minimitzar els efectes secundaris, i es millora tant l'eficiència del nostre sistema sanitari públic com la qualitat de l'atenció prestada.


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon