Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació subvenciona el Pla Local de Gestió de Residus de Benaguasil

El pla permetrà dotar l'Ajuntament d'un instrument en matèria de residus que permeti controlar, coordinar i racionalitzar totes les accions que s'emprenguin a l'àmbit local.

L'Ajuntament  de Benaguasil, a través de la Regidoria de Medi Ambient, ha elaborat i aprovat el Pla Local de Gestió de  Residus . Es tracta d'un instrument de planificació en matèria de residus al municipi l'objecte del qual és establir les disposicions pertinents i proposar l'ordenació material i territorial de la gestió dels residus de competència municipal, generats al municipi.

Aquest document que cerca fomentar la gestió correcta, la prevenció i la reutilització dels residus municipals de la població així com la millora de l'educació ambiental, s'articula al voltant de 4 eixos: consum responsable, prevenció i reutilització; millores en la gestió dels residus; transparència i ordenació en la gestió de residus i educació ambiental en la gestió de residus.

El PLR que, ha estat finançat per l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, dins del Pla Reacciona, es desenvolupa a l'empara de les competències planificadores de les Entitats Locals i sorgeix de la necessitat de donar compliment a les previsions contingudes al vigent Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana -d'ara endavant PIRCVA-, al Pla Estatal Marc de Gestió de Residus i a la normativa d'aplicació en matèria de residus, aportant una anàlisi de la realitat generadora dels residus al municipi i la full de ruta per als propers anys.

L'edil de Medi Ambient, Patricia Merenciano, ha assenyalat que “aquest pla Local de Gestió de Residus desenvolupa el model que regirà la recollida selectiva i valorització dels residus al municipi durant els propers anys, a més de ser una eina fonamental per optimitzar la gestió de residus, així com per assolir una adequada gestió dels residus a Benaguasil. Tot plegat amb l'objectiu de reduir residus i fomentar la conscienciació cívica en el reciclatge”.




 * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon