Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Rosa Montero va rebre 'l'Alfabega Literaria' a Bétera en la inauguració del Bfest

#Bétera

L'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, feia lliurament del premi Alfàbega Literària a Rosa Montero, i destacava que "per a tots els ciutadans i ciutadanes que veniu a visitar-nos a Bétera, la Alfàbega és el nostre emblema, i volem que el portes sempre ací dins amb el seu aroma, que l'impregna i ho sedueix tot. Una aroma característica i pròpia de Bétera".

  

Rosa Montero i l'alcadessa de Bétera- Elia Verdevio-



Rosa Montero agraïa el premi amb aquestes paraules: "Jo no sabia el que era l' alfàbega, però tampoc sabia que tenia aquesta grandària, i he entrat en Google i he vist les d'ací i he dit, però bo, si aquesta és la mare de totes les alfàbegues, impressionant, meravellosa. Així que moltíssimes gràcies per aquest premi, per aquestes paraules tan afectuoses, per tot el vostre afecte generós, creatiu i talentós, i per tots els que esteu ací, per aquestes muntanyes, per aquest castell… visca la vida".
El programa del Bétera Fest continua hui amb la presència a Bétera de dues escriptores que porten anys publicant novel·les històriques: Rosario Rar i Nerea Riesco. Ambdues han bussejat en la història amb les seues novel·les, a les quals a més han afegit ingredients de misteri. Tancarà la jornada del divendres el grup de música folk Innerlands.

El dissabte, jornada de matí i vesprada
El dissabte serà el dia amb més activitats del festival. Al matí, el Bétera Fest ha preparat dos tallers educatius, dues escape rooms i un contacontes, activitats que se celebraran a partir de les 11 del matí a casa Nebot.
El dissabte a la vesprada, el públic podrà assistir a dues trobades amb autors al Castell: a les 19 hores, Juan Ramón Biedma i José Carlos Somoza protagonitzaran la trobada Elemental, volgut Watson. I a les 20 hores, Jerónimo Tristante i Javier Alandes parlaran de l'any 1936 a Espanya en la conversa Aqueix any maleït.

Guerra d'escriptors per a tancar el festival
La guerra d'escriptors, un acte lúdic, en el qual s'enfronten quatre autors en sengles semifinals. Seran Jerónimo Tristante, Juan Ramón Biedma, Javier Alandes i Eva María Marcos. La infraestructura consisteix en dos teclats i dues pantalles, on el públic pot llegir en temps real mentre els autors escriuen les seues respectives històries, per a això tenen quatre minuts. Se sortegen el nom del protagonista, el lloc on transcorre l'acció i el gènere en què s'ha d'escriure. Quan s'acaba el temps, el públic vota pel relat que més els agrada amb unes cartolines roges i blaves. Els dos escriptors que guanyen passen a la final, que es disputa amb la mateixa mecànica. I per a acabar de complicar-ho, se celebra una segona final, però per parelles. La mecànica és igual, i cada parella escriu el mateix relat per torns durant quatre minuts, alçant-se i asseient-se quan el presentador de la batalla fa sonar un xiulet.
Sens dubte, un cap de setmana carregat de literatura gràcies a l'organització de l'Ajuntament de Bétera d'aquest Festival que no deixarà al públic indiferent.


* Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon