Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pérez Garijo destaca 'l'esforç pressupostari' del Consell per consolidar la política pública de cooperació i la defensa dels drets humans


La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha presidit el Consell Valencià de Cooperació, sessió en què la consellera ha destacat "l'esforç pressupostari" del Consell per "consolidar la política pública de cooperació i la defensa dels drets humans".

Durant la reunió, Pérez Garijo s'ha referit a l'important increment del volum de recursos destinats a la Comunitat Valenciana, que arriba a un total de 66,9 milions d'euros el 2022.

En aquest sentit, la consellera ha afirmat que el 2022 hem duplicat el pressupost destinat a l'exercici anterior, cosa que ens situa "com l'autonomia que més recursos assigna a la cooperació", ha assenyalat. Alhora, "representa un 0,25% del pressupost total de la Generalitat el 2022, amb l'objectiu d'assolir el 0,7% abans del 2030", ha assegurat Pérez Garijo.

Durant la seua intervenció, la consellera de Cooperació ha posat de manifest la positiva evolució de la dotació de la Generalitat a la cooperació, "quantia que ha passat dels 3,8 milions d'euros el 2015 als gairebé 70 milions el 2022".

Pérez Garijo també s'ha referit al V Pla Director de la Cooperació Valenciana, aprovat el mes de març passat pel ple del Consell després d'un ampli procés participatiu, "que avança en el full de ruta de la cooperació per als propers anys i marca el compromís del Consell amb el desenvolupament humà sostenible, una ciutadania crítica i un teixit social valencià enfortit", ha assenyalat.

La consellera ha afirmat que continuem treballant "colze a colze" amb la Coordinadora Valenciana d'ONGD i la societat civil organitzada "en avançar en les polítiques de cooperació que són un exemple al conjunt de l'Estat".

El Consell Valencià de Cooperació també ha comptat amb la presència de la secretària autonòmica de Cooperació, Toñi Serna, i la nova directora general de Cooperació, Clara Tirado, que ha mostrat la seua "il·lusió" per assumir aquest repte "pel respecte i estima" que té al sector".

Memòria de la Cooperació Valenciana 2021

La directora general de Cooperació ha desgranat els detalls de la Memòria de la Cooperació Valenciana de l'exercici 2021 quant a les convocatòries de subvencions de cooperació internacional, que han destinat 34,9 milions d'euros a projectes de 48 ONGDs a 29 països i territoris prioritaris establerts al IV Pla Director; un total de 82 projectes entre la convocatòria de concurrència competitiva i de concessió directes d'ajuts COVID.

Pel que fa a les actuacions en matèria d'Acció Humanitària, Clara Tirado ha destacat que "es van aprovar 15 projectes que van rebre un finançament de 4,3 milions dʻeuros", als quals se sumen els de concessió directa a través dels CAHE per a actuacions d'emergència ocasionades per la COVID-19 a l'Índia i als Territoris Palestins, població sahrauí i kurda, dotats amb un import de 500.000 euros.

També s'han subscrit 5 convenis de col·laboració entre la Generalitat i cinc organitzacions d'acció humanitària, la quantia de les quals ascendeix a 1.350.000 euros per actuar al Iemen, Moçambic, Haití, Palestina, Cuba, Ucraïna, Síria i República Centreafricana.

A més, s'ha mantingut la col·laboració amb l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament, al aportar una quantia de 50.000 euros per promoure una actuació conjunta en matèria d'Acció Humanitària entre l'Agència Estatal i les diferents comunitats autònomes a Síria, Afganistan, Ucraïna, Iemen i població saharahui.

A aquestes actuacions cal afegir-hi els 39 projectes finançats en el marc de la convocatòria d'Educació per a la ciutadania global amb 2,9 milions d'euros, les accions de sensibilització en matèria de promoció i defensa dels drets humans i els diferents convenis de col·laboració amb les cinc universitats públiques valencianes per a les Càtedres de Cooperació i Desenvolupament Sostenible, entre d'altres actuacions.


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon