Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Compromís ha fet pinya al voltant de la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra

#Botànic   #Compromis

Després de la seva imputació pel presumpte encobriment dels abusos del seu exmarit a una menor tutelada. Representants de la coalició han considerat que "si toquen una ens toquen a tots", per la qual cosa han cridat a no fer "ni un pas enrere" i han destacat que "ningú li farà abaixar la cara" a Oltra, alhora que han rebutjat la "guerra bruta als tribunals".

La formació ha celebrat aquest dissabte, a València, dos dies després de conèixer-se la imputació d'Oltra, l'acte 'Cap al tercer Botànic', que ha explicat les intervencions de la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra; el diputat nacional de la coalició, Joan Baldoví; el alcalde de València, Joan Ribó; y el diputado autonómico Juan Ponce.

L'acte ha començat a les 11.00 hores tocades, després de l'arribada dels diferents dirigents de la coalició, entre ells els consellers de Compromís Raquel Tamarit i Rafa Climent, el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, a més de la mateixa Oltra, que s'ha fos en abraçades amb alguns i altres regidors i militants de la formació, també amb l'alcalde de València, Joan Ribó.

Oltra ha començat la seva intervenció visiblement emocionada amb un missatge cap als pares per la seva situació judicial: "No m'he apartat mai". La vicepresidenta de Consell ha defensat els seus "valors" i "honestedat" i ha seguit amb unes paraules dirigides cap als seus fills: "El més important cada dia és que us reconegueu de la manera com us hem educat a casa i que aneu amb la cara ben alta".

Aquest missatge ha arrencat els aplaudiments dels presents. Després,la consellera d'Igualtat ha agraït a la militància "l'afecte" rebut les darreres hores després de conèixer-se la seva imputació i ha assegurat que "no és un tema personal sinó col·lectiu i polític". "I només per això aquí em teniu de peus (dret)", ha afegit.

A la seva intervenció,ha reivindicado el trabajo de Compromís en el desarrollo de las políticas del Gobierno valenciano y ha remarcado: "El Botànic no es Botànic si no está Compromís. El Botànic sin Compromís es García Page. Esto es lo que hay", ha alertado.

Oltra ha defensat que la "gran majoria" de la població de la Comunitat Valenciana "ha crescut social i econòmicament el mateix" amb el Botànic "que en 24 anys" de governs del PP. En aquest punt, ha carregat contra la dreta i l'extrema dreta i ha rebutjat les seves "batalles culturals" que, segons ella, "amaguen el més important dels grans desafiaments com el canvi climàtic i el col·lapse ecològic o les desigualtats".

Per a Oltra, el "problema" de l'extrema dreta a Espanya "no és un problema d'un partit de tres lletres -en al·lusió a Vox- sinó d'hegemonia cultural, i aquestes són les batalles que s'estan lliurant". Davant d'això, ha defensat que "nosaltres som més i ells molt pocs" i ha rebutjat la "guerra bruta als tribunals".


ACORD PROGRESSISTA "A ​​DOS NIVELLS"

L'alcalde de València, Joan Ribó, encarregat d'obrir l'acte, ha animat a "continuar treballant" de cara a les eleccions del 2023 i ha apostat per un "acord amb la gent progressista" a "dos nivells": d'una banda, per aconseguir un consens "el més ampli possible a nivell electoral" i , de l'altra, un "acord progressista posterior a les eleccions". "Som la garantia de sumar una paraula bonica", ha destacat.

Ha posat com a exemple l'"estabilitat" i la gestió de l'Ajuntament de València i ha carregat contra la dreta: "És mentida que governin millor els diners de tots, governen millor els seus propis diners apropiant-se de vegades dels altres".

Ribó ha posat en valor les dades d'ocupació de la ciutat, "les millors des del 2009", i ha assenyalat que "no han plogut del cel", sinó que "ho hem aconseguit ajudant les empreses i les persones".

En aquesta línia, el primer edil ha cridat a prendre consciència que aquest "canvi" suposa també "ajudar les persones més desafavorides en un pacte amb tota la societat" i ha ressaltat el paper de València com a "ciutat d'acollida".

BALDOVÍ, A OLTRA: "MAI CAMINARÀS SOLA"

Per la seva banda, el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha mostrat el seu suport a Oltra i ha expressat que “si ens toquen a una ens toquen a totes”. "No caminaràs mai sola", ha expressat a la vicepresidenta del Consell.

En aquest sentit, Baldoví ha lloat el treball de Compromís al Govern del Botànic i ha considerat que "ha valgut la pena que hi hagi" l'Executiu valencià ja que la Comunitat Valenciana "ha avançat més" durant els mandats 'botànics'. "Penseu que fa 7, 8 o 9 anys quins personatges estaven en política, sangoneres que xuclaven un dia i un altre els recursos públics (...) Abans xuclaven sang i ara s'inauguren col·legis cada mes", ha manifestat. I ha reivindicat: "No volem tornar a Mordor".

Finalment, Baldoví ha apostado por un Botànic "plural y catalizador de las políticas transformadoras" y ha reivindicado que sin la coalición "no se habrían hecho, y por eso molestamos".

"NINGÚ ENS FARÀ BAIXAR LA CARA"

La secretària general de Més i coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha explicitat també el seu suport a Oltra i ha lamentat que "no és la primera --dirigent de Compromís-- que ha patit" aquesta situació judicial, i ha esmentat els casos d'Enric Nomdedéu, Rubén Trenzano o Pere Fuset. "Ningú ens farà abaixar la cara, Oltra no està sola, i si una cosa tenim clara és que som un equip humà cohesionat i això ens fa invencibles”, ha manifestat, alhora que s'ha mostrat convençuda que aquesta “partida contra la dreta i l'extrema dreta la guanyarem”.

Micó ha incidit que, quan queda un any per a les eleccions del 2023, “ens juguem moltes coses, no només la composició de les Corts o el color polític de la majoria dels ajuntaments o la Generalitat, sinó la nostra manera de viure, els drets i llibertats de la majoria social i treballadora”. “I poca broma, ens juguem la capacitat del valencianisme polític i transformador de continuar millorant la vida de la gent", ha alertat.

Per revalidar el Botànic, la coportaveu de Compromís ha apostat per "pressionar els socis de govern" per fer front a una dreta "reaccionària i corrupta", la "dreta de sempre que representa la corrupció, aquesta dreta revestida de populisme". "No poden governar la Comunitat Valenciana, no ho permetrem", ha defensat, i ha remarcat que “ens juguem el futur i de nosaltres depèn”.

"ESTAR A L'ALÇADA"

Micó ha defensat la necessitat de revalidar el Govern del Botànic i, per això, "hem d'estar a l'alçada, necessitem un Compromís fort, per això som imprescindibles i molestem tant". "Ens volen arrugats però no ho aconseguirien, hem de continuar la transformació, necessitem estirar el carro", ha remarcat.  la recuperació de la gestió pública de les ITV no s'hauria dut a terme, la reversió de la ZAL no seria una possibilitat real i la recuperació de Rodalies i les infraestructures ferroviàries no passaria sense Compromís”, ha postil·lat.

Per tot això, ha instat a "lluitar fins a l'últim vot": "Necessitem recordar qui som a Compromís ia què hem vingut al món (...), la por no servirà de res, i en aquests moments ens estan intentant posar la por al cos . És la nostra responsabilitat tornar a fer història”.




* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon