Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Traslladen a Llíria les restes mortals d'un veí afusellat a Paterna durant el franquisme


   Les restes mortals de Miguel Martínez Pastor ja descansen al cementeri de Llíria (València). Aquest veí de la localitat edetana va ser afusellat el 6 d'abril de 1940 a Paterna, als 28 anys, en plena repressió franquista de postguerra. Les seues restes, trobades en la fossa comuna 111 del municipi de l'Horta, van ser identificats dins dels treballs que estan en marxa en el cementeri de Paterna.

   Aquest cap de setmana, els seus familiars van rebre les restes mortals de Miguel per a traslladar-les al seu lloc de naixement i donar-les així sepultura a Llíria. A més, en el cementeri es va celebrar un acte d'homenatge a aquest veí, amb la presència dels seus familiars, el Comissionat per la Memòria i Democràtica i representants del consistori.

   "Miguel ja està a casa. 82 anys de memòria iniciats des del dolor, la injustícia i la vergonya. 82 anys de silenci. De mirar cap a un altre costat. I per fi, gràcies a la tenacitat i la lluita de familiars i al suport de les institucions, hem pogut enterrar a un fill de Llíria que va ser injustament afusellat i abandonat en una fossa. Ara és moment d'explicar, reparar i educar perquè açò mai més torne a passar", va manifestar la regidora de Memòria Democràtica, Consuelo Morató.

   Per la seua banda, l'alcalde de Llíria, Joanma Miguel, es va sumar al sentiment de totes les persones presents en aquest emotiu acte que serveix per a la dignificació d'un veí i reconfortar a les seues famílies, com "un merescut acte de reparació pública i justícia a totes les víctimes de la Guerra Civil i la repressió que van ser abandonades en fosses comunes".


* Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon