Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Tornen a les seues cases els veïns desallotjats per l'incident químic en la potabilitzadora de Manises



   Els veïns dels habitatges confrontants a la potabilitzadora La Presa, a Manises, poden tornar a les seues cases després d'haver sigut desallotjats aquest dimecres a la vesprada com a mesura de prevenció després de l'incident registrat en la planta per la mescla de reactius químics, segons ha informat l'Entitat Metropolitana de Servicis Hidràulics (Emshi) en un comunicat.

   L'entitat, que ha destacat que cap persona va resultar ferida com conseqüència d'aquesta anomalia, ha explicat que personal tècnic de la potabilitzadora, efectius del Consorci Provincial de Bombers de València, agents de la Policia Local de Manises i cossos i forces de seguretat de l'Estat i Protecció Civil, tots coordinats per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), han treballat després de registrara l'incident perquè es recobrara la normalitat.

   L'Emshi ha detallat queSS) - els bombers es van retirar de la potabilitzadora sobre les 4.00 hores d'aquest dijous encara que han continuat les tasques per a evacuar la mescla. L'emergència s'ha donat per finalitzada sobre les 7.30 hores d'aquesta jornada.

   Cap a les 8.00 hores, els bombers han realitzat les comprovacions oportunes i han determinat que els veïns poden ja tornar als seus domicilis.

   L'incident químic es va registrar sobre les 17.00 hores d'aquest dimecres, quan en un moment de descàrrega de producte es van barrejar dos reactius químics que podien emanar gas. La incidència es va donar en una zona d'emmagatzematge de la potabilitzadora i no va tindre cap afectació en la producció d'aigua, ha destacat l'entitat, que ha assegurat que la planta ha estat "potabilitzant aigua tota la nit amb normalitat".

   El servici d'aigua potable en alta no s'ha vist compromès en cap moment, ha ressaltat l'Emshi, que ha assegurat que "el sistema de proveïment metropolità és robust i segur" i ha apuntat que compta amb dos plantes potabilitzadores, La Presa (Manises) i El Realón (Picassent). Des de les dos se subministra aigua potable "de qualitat" a més d'1,6 milions de persones que viuen a la ciutat de València i la seua àrea metropolitana.

   Com a mesura preventiva, els bombers van establir un perímetre de seguretat de 300 metres que va obligar a desallotjar als veïns de les vivendes pròximes a la Presa.

   L'Ajuntament de Manises va activar el Centre de Coordinació Operativa Municipal (Cecopal) i el personal que va estar treballant en la planta ha estat assistit en tot moment pel Lloc de Comandament Avançat.

   La presidenta de l'Emshi, Elisa Valia, es va desplaçar fins a Manises després de produir-se l'anomalia, i es va reunir amb el seu alcalde, Jesús Borrás, amb la finalitat d'assistir als veïns afectats. La majoria va optar per passar la nit a casa d'amics o familiars.

   A més, es va habilitar en el trinquet del municipi un dispositiu per a 25 persones, el màxim que es va calcular que podrien arribar. A partir de les 8.00 hores d'aquest dijous, tots els residents de la zona han pogut tornar a les seues cases.

"DE MANERA EXEMPLAR"

   L'Entitat Metropolitana de Servicis Hidràulics ha assegurat que tot el personal implicat en les tasques de neutralització i evacuació de l'incident "van respondre de manera exemplar".

   Al desembre de 2021 l'entitat i l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències van realitzar un simulacre d'incendi forestal amb incident químic als voltants de la planta potabilitzadora La Presa en el qual van participar més de 200 efectius.


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon