Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja presenta un nou Servei Integral de Neteja Viària i Jardineria 'Riba-roja Neta'

 


S'ha creat el servei de Jardineria i s'ha adquirit una dotació de netejadores i vehicles elèctrics més ecològics i sostenibles per a complir amb els objectius ODS.

S'han triplicat els mitjans mecànics i duplicat els humans i s'ha posat en marxa un programari per a monitorar els serveis i ser més eficient.'

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha presentat hui en un acte públic celebrat en la plaça de l'Ajuntament, el nou Servei Integral de Neteja Viària i Jardineria "Riba-roja Neta" millorat, amb més mitjans i més ecològic i sostenible.

Raga ha explicat que "el consistori ha invertit més de tres milions d'euros a modernitzar el servei de neteja viària i a crear el de jardineria amb l'objectiu d'oferir als ciutadans i ciutadanes la millor qualitat en un dels serveis més importants de Riba-roja. Des d'un inici, una de les qüestions bàsiques per a l'equip de govern ha sigut sempre millorar els serveis que l'ajuntament ofereix a la població. Així que aquest és un pas important per a la Riba-roja del segle XXI i continuarem actuant en la resta de serveis com el clavegueram, l'enllumenat, l'aigua fins a millorar-los tots ".

"El nostre municipi – ha continuat l'alcalde – té unes característiques especials que compliquen aquests serveis, ja que compta amb urbanitzacions separades del nucli urbà i disseminats. Per això, vull agrair als operaris la labor exercida fins i tot en els temps més durs com ha sigut aquests dos anys de pandèmia perquè van continuar netejant els carrers, baldejant i recollint el nostre fem".

Per part seua, el regidor de Serveis Públics, Rafael Gómez, ha destacat "el creixement exponencial que suposa aquesta nova plica de neteja viària i de jardineria, no sols a nivell de recursos humans, amb l'increment de la plantilla, sinó també materials amb l'adquisició de maquinària elèctrica moderna i més sostenible. A més, s'ha posat en marxa un control informatitzat de serveis i, amb tot això, aconseguim una major qualitat, eficiència i eficàcia".

En concret, per a la neteja viària s'han triplicat les netejadores, ja que s'ha passat d'1 a 3 una d'elles 100% elèctrica, i a més una quarta adequada per al servei d'aigualeig; s'ha incorporat dos equips nous de rentada d'hidropresió i s'han adquirit dues furgonetes elèctriques per al desplaçament dels treballadors i quatre bufadores també elèctriques.

Respecte al personal de neteja viària, s'ha augmentat la plantilla en un 100%, amb el que s'ha passat de 9 treballadors a 19 en el servei. Aquesta millora ha permés ampliar l'horari de treball a les vesprades de dilluns a dissabte i al matí dels diumenges.

En relació amb els mitjans mecànics, s'ha duplicat la periodicitat de pas d'escombratge mecànic en totes les zones urbanes del terme municipal i s'incorporen serveis nous d'hidropresió.

A més, el nou control informatitzat, que es nodreix de les últimes innovacions en els camps de l'IoT, la indústria 4.0, les Smart Cities, el Big Data, la Intel·ligència Artificial i el Machine Learning, permet monitorar els serveis, la gestió d'incidències, els vehicles i el personal del servei en cada torn.

Un nou Servei de Jardineria

Per part seua, per a la creació del servei de Jardineria, per primera vegada, s'ha confeccionat una plantilla estable i adequada a l'àmbit dels treballs dotada amb de 21 treballadors. A més, cal sumar a aquest equip humà 5 jardiners municipals més, que s'encarreguen del poliesportiu, centres educatius i altres tasques.

Així mateix, se li ha dotat dels següents mitjans materials de baix impacte ecològic: set furgonetes elèctriques, dos camions bolquets, una grua cistella 18 metres altura, un vehicle híbrid per a tècnic i 30 jornades de tractor desbrossador. A més de dos tractors tallagespa, quatre tallagespa autopropulsats elèctrics, sis motoserres elèctriques, sis desbrossadores elèctriques, dues podadores d'altura elèctriques, sis tallabardisses elèctrics, sis bufadores elèctriques, una pistola per a endoteràpia, una cuba de 600 litres amb bomba autònoma, una trituradora de brancatge, una escarificadora per a gespa, una airejadora, 20 motxilles amb bateries de recanvi i 18 equips d'útils i eina de mà.

En el servei també s'aplicarà un Pla Integral de Plagues en el qual es prioritzen mètodes ecològics i pràctiques més responsables i una Estratègia de Gestió Ambiental.

Finalment, en l'apartat d'accions extraordinaries es contempla la decoració de carrers per a la festa del 9 d'octubre i de Nadal; la substitució de 15 jacarandes a la urbanització de la Reva; contractació de 4 persones amb especials dificultats d'accedir a l'ocupació.

Compartir

¿Te sirvió? ¡Compártelo!

Facebook Twitter Delicious Bitacoras Google Buzz Google Buzz
Enviando...

Contenido eliminado correctamente

Contenido añadido a portada de sección

Enviando...

Contenido añadido a Zona de Home


* Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon