Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja augmenta de 350 a 500 euros les ajudes econòmiques a la natalitat en el municipi



L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha publicat les bases per a regular la concessió de les ajudes econòmiques incloses en el programa "Xec bebé+2022" encaminat a incentivar nous naixements en la localitat. Els beneficiaris o beneficiàries s'estendran a tots aquells naixements, adopcions o acolliments de bebé entre els dies 1 de juliol de 2021 i el 30 de juny de 2022, tots dos inclusivament, i amb una duració superior als sis mesos per a poder optar a les ajudes.

La mesura pretén promoure nous naixements per a afrontar les dades del padró municipal que indiquen un descens en els dos últims anys ja que entre 2020 i 2021 es van produir més defuncions que altes per naixement a Riba-roja de Túria. Per a això, és essencial un foment de la natalitat per a disminuir l'envelliment de la població ja que aquesta circumstància podria suposar, a mitjà o curt termini, un minvament en matèries d'educació, sanitat, protecció social o dependència, entre altres.

Es tracta de la tercera edició en la qual es desenvolupa aquesta iniciativa que es regula a través d'unes bases en règim de concurrència competitiva establides per l'Ajuntament de Riba-roja de Túria en les quals les ajudes econòmiques estan, directament, vinculades a la promoció i la dinamització del comerç local de proximitat ja que podran ser utilitzades, exclusivament, en els comerços que s'han adherit a la iniciativa municipal.

Entre els requisits cal destacar, entre altres, que la data de naixement, adopció o acolliment del bebé ha de ser entre l'1 de juliol de 2021 i el 30 de juny de 2022, inclusivament, i conviure amb el progenitor, adoptant o acollidor, amb una antiguitat de 6 mesos d'empadronament en el municipi en el moment del naixement o l'inici de l'adopció o acolliment; només podrà haver-hi una sol·licitud per unitat familiar; en el supòsit de custòdia compartida, un dels progenitors haurà de renunciar expressament a la sol·licitud en benefici de l'altre progenitor.

Les despeses subvencionables incloses en les ajudes municipals estan referits a aquells encaminats a l'adquisició d'articles per a la cura i manteniment del xiquet, com la vestimenta, els utensilis de puericultura, articles de seguretat per al bebé, productes sanitaris i d'higiene, a més de roba, sabates, canviador, eines de seguretat, mobiliari i articles d'il·luminació per a l'habitació, pitets, xuplons, joguets o vacunes. Les despeses subvencionables hauran de ser realitzats entre la data de la concessió de l'ajuda i el 30 d'octubre de 2022.

Les ajudes s'estendran, a més, a la resta de membres de la família per a l'adquisició de menjar i productes de drogueria per al bebé i per a la resta de la família, així com roba, calçat, electrodomèstics i equipament per a la llar. Les despeses només es podran realitzar en els establiments i comerços inclosos en la campanya "Targeta Bebé Plus", de Riba-roja de Túria, excepte les grans superfícies comercials i supermercats amb més de 300 metres quadrats.

Les quanties individuals màximes d'ajudes seran d'un pagament únic de 500 euros per cada fill nascut, adoptat o acollit dels quals 200 es destinaran en exclusiva a l'adquisició de material sanitari en les farmàcies que s'hagen adherit a la campanya municipal i els restants 300 euros aniran enfocats a la realització de compres en la resta de locals i comerços adherit, sobre material relacionat per al beneficiari. Com a novetat, enguany s'establiran dos períodes de sol·licitud i de pagament, a fi de que les famílies dels xiquets/es nascuts els primers mesos del període cobren abans sense necessitat d'esperar al final del període.

D'aquesta manera, les ajudes públiques que s'han dissenyat per a aquesta campanya del "Xec Bebé+2022" de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria s'han incrementat respecte de l'any passat en passar dels 350 euros que es van destinar en l'exercici de 2021 als 500 del present exercici. S'ha disposat una partida pressupostària de 60.000 euros en total, la concessió del qual estarà condicionada a la disponibilitat efectiva de crèdit en la citada convocatòria econòmica. Les sol·licituds es podran presentar fins al 31 de juliol.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquesta iniciativa "és una aposta decidida de l'equip de govern per incentivar la natalitat en el municipi després de les últimes dades que subratllen un descens notable en els naixements després d'un període de creixement, per això aquestes ajudes de 500 euros a les futures famílies beneficiàries ajudaran a augmentar el nombre d'habitants en un futur per a garantir la viabilitat de les prestacions públiques de les quals gaudim actualment".

Raga ha recordat, finalment, la fiscalitat "favorable" i les mesures que s'han pres al llarg dels últims anys per a facilitar l'arribada de noves famílies a la localitat i al mateix temps incentivar la natalitat. Entre les mesures, destaquen l'escola gratuïta de 0 a 3 anys, les bonificacions implementades a les denominades "matineres" en infantil i primària, a més del col·le-xec per a finançar la compra de material escolar en tots els cicles estudiantils.
 * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon