Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Més de 50 pancartes reivindicatives s'han agrupat en les manifestacions de l'1 de maig a la ciutat de València




Sindicats exigeixen una revisió salarial enfront de la postura "egoista" de la patronal i rebutgen "polítiques de retallades". Més de 50 pancartes s'agrupen en les manifestacions d'1 de maig a la ciutat de València. 

Encapçalada la manifestació principal per la pancarta unitària de CCOO i UGT i amb Ana Garcia i Ismael Sáez en la pancarta, donant lema a les manifestacions i demanant per tant la pujada dels salaris i la contenció dels preus. Seguint-los un  grup de pancartes que agrupaven treballadors i treballadores de diferents sectors i comarques. 


Entre els representants polítics assistents estaven autoritats que han coincidit com la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant; el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig (PSPV); la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra (Compromis), la Consellera de Participació i Qualitat Democràtica - Rosa Pérez (EUPV)-o l'alcalde de València, Joan Ribó. 



Després de dos anys d'absència de la marxa a causa de la pandèmia, per a reclamar "solucions" davant la "nova crisi" provocada per la inflació a causa de la guerra d'Ucraïna, que "amenaça la capacitat adquisitiva i posa en perill alguns dels avanços posats aconseguits en els últims anys".


Les manifestacions han posat l'accent a recuperar el valor del poder adquisitiu per mitjà de pujades salarials i contindre els preus per a evitar que es mengen les pujades. Les millores de la forma de vida, la sanitat i el seu reforçament, l'educació, diferents serveis i sectors de la indústria, així com les conegudes kellis , pancartes internacionals amb gran incidència dels treballadors i treballadores colombians/as.

Un 1er de Maig que ha complit després de la pandèmia amb les ganes d'eixir i de "reecontrarse" en aquesta festa anual reivindicativa i de classe. Acompanyats per les files de gents "de l'efecte mirón" que mai són comptabilitzades, però que la majoria de les vegades són també treballadors i treballadores a l'espera de la seua incorporació en la pancarta corresponent.


La marxa ha arrancat a les 11.00 hores des de la plaça de Sant Agustí, sota el lema 'La solució: augmentar salaris, contindre preus, més igualtat', i ha recorregut els carrers de Sant Vicent, periodista Azzati, plaça de l'Ajuntament, Les Barques i Pintor Sorolla, fins a finalitzar el trajecte al carrer Navarro Reverter.

Encapçalats per una muixeranga que ha tocat clàssiques cançons del moviment com a 'Bella Ciao', 'A les barricades o 'La Internacional', han portat pancartes amb lemes com 'Per un treball decent, + salaris + igualtat + protecció social + salut laboral' o 'La solució: + ocupació, salari i igualtat. Més indústria', cartells dels sindicats CCOO i UGT i diverses banderes republicanes.

La secretària general de CCOO-PV ha subratllat que l'1 de maig és "un dia de posar en valor les solucions que s'han estat proposant des dels sindicats" en una jornada "especial, festiva i reivindicativa, marcada per la nova crisi generada per la inflació i els preus desbocats, i agreujada per la invasió de Rússia contra Ucraïna".

"S'han pres acords fruit del diàleg social per a la millora de les condicions de treball de la classe treballadora, com l'increment del salari mínim interprofessional, que ha passat, des de 2016 a 2021, de 655 a 1.000 euros; la reforma de pensions que garanteix que no continuem tenint pensionistes pobres i revaloritza les pensions conforme a l'increment de l'IPC; i, finalment, la reforma laboral que està funcionant i permetent que milers de treballadors puguen desenvolupar els seus projectes de vida gràcies a aqueixa contractació indefinida que incrementa mes a mes", ha fet balanç García.

En matèria de reivindicacions, ha reclamat modificar l'estructura actual d'establiment dels preus i garantir que el preu del gas "no siga el que marque el nivell de preus", al mateix temps que ha demanat "més igualtat en l'ocupació, més igualtat entre homes i dones i eliminar les bretxes de gènere". Per a això, ha exigit un canvi en el model de finançament autonòmic, "que siga just i permeta que desaparega aqueix deute il·legítim que té la Comunitat Valenciana".

Així mateix, ha qualificat de "molt egoista" la posició de les patronals, a les quals ha acusat de "no voler arribar a un acord imprescindible per a la classe treballadora per a un increment de salaris amb una clàusula de revisió salarial". "No signarem un acord que vaja a portar a unes devaluació salarial com va succeir en la crisi de 2008, amb polítiques d'austeritat i retallades", ha asseverat García.

"No posar en perill els avanços aconseguits"

Per part seua, el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez, ha destacat la necessitat de "plantejar solucions als problemes del país, en aquest moment, capitalitzats per la guerra d'Ucraïna, que ha determinat un increment dels preus, una pujada de la inflació, que amenaça la capacitat adquisitiva dels ciutadans i posa en perill alguns dels avanços posats en marxa en els últims anys".

"Estem disposats, en el context d'una crisi que ha de ser suportada de manera equilibrada entre els diferents components de la societat, a assumir la part que ens puga correspondre", ha declarat i, en aquest sentit, ha mostrat la seua voluntat per arribar a un acord amb la CEOE.

No obstant això, ha declarat que no estan disposats a "assumir un plantejament d'increments salarials moderats, que és el que hi ha hui damunt de la taula, i alhora renunciar a la clàusula de revisió". Així mateix, ha defensat una fiscalitat "justa i suficient", una harmonització fiscal, salarial i de les condicions de treball en el conjunt de la UE, i una política d'inversió que "siga capaç de mirar al futur".

Tot això en un ambient reivindicatiu i festiu d'un diumenge assolellat que, probablement, no tots esperaven.

No ha sigut l'única marxa perquè amb un altre recorregut, per sol·licitud pròpia, s'han desplaçat també els militants de l'Intersindical, amb la CNT i altres grups que els acompanyaven, exhibint també les seues pancartes i la seua alegria reivindicativa en aquest primer de maig després de la part més dura de la pandèmia.

En un altre recorregut s'han unit també en un ambient molt festiu les pancartes de la CGT que s'han manifestat pel carrer de la Pau.

Totes les comitives han acabat festivament amb cants reivindicatius i les intervencions dels principals responsables de cadascun d'ells. De destacar les intervencions en la manifestació principal de la Secretària Genera de CCOO-PV Ana Garcia i de la UGT PV Ismael Sáez














Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon