Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Més de 4 milions d'euros va rebre Riba-roja de Turia en 2021 com a subvencions a l'urbanisme, des d'altres organismes públics

 L'ajuntament va gestionar les obres de diversos programes i projectes interés públic durant l'exercici i va concedir ajudes als veïns per valor de 95.400 euros al llarg del citat període

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha rebut un total de 4’1 milions d'euros en subvencions concedides al llarg del passat any 2021 pels diversos organismes públics i que s'han destinat a diversos projectes i programes de l'àrea d'Urbanisme. Aquestes subvencions rebudes corresponen al passat exercici i es duran a terme durant el passat exercici de 2021 i durant els pròxims mesos de 2022. 

L'equip de govern de Riba-roja de Túria al llarg del passat any ha entregat una subvenció per al condicionament acústic de les aules d'assaig del conservatori municipal per un valor de 78.024 euros que, finalment, s'ha concedit i l'inici dels quals de les obres està previst realitzar durant els mesos d'estiu per a evitar interferir amb el funcionament normal de les classes lectives. Aquesta subvenció és finançada amb els fons de la Diputació de València. 

Un altre dels projectes d'envergadura desenvolupat durant l'any 2021 és la recuperació de la torre i muralla d'origen àrab i la posada en valor de l'entorn de la zona per un valor total de 577.499 euros i que ha sigut finançat gràcies als fons europeus Feder, a través de la Generalitat Valenciana. Aquesta subvenció està relacionada amb la recuperació dels béns del patrimoni cultural dels municipis i les obres han sigut executades i justificades íntegrament. 

La recuperació i posada en valor de la denominada Casa de l’Advocat de Riba-roja de Túria és una altra de les actuacions que s'han subvencionat amb fons del Pla Conviure, destinat a la rehabilitació d'edificis i l'adequació de l'entorn en els municipis valencians. L'import econòmic concedit aconsegueix els 400.000 euros en total i s'executarà al llarg dels anys 2022 i 2023. La Casa de l’Advocat data d'entre finals del segle XVIII i segle XIX.

Les actuacions sobre les àrees industrials ocupa un dels muntants econòmiques més importants del passat any, amb un total de 1’2 milions d'euros concedits per a la reurbanització i millora dels polígons de Riba-roja de Túria. El projecte de millora, finançat amb els fons autonòmics de l'IVACE, se centra en les obres d'enllumenat, senyalització viària, sistemes de vigilància, canalització d'aigües i adequació de les zones verdes, entre altres. Les obres s'han dut a terme al llarg de tot l'any passat 2021. Els polígons de Riba-roja de Túria alberguen més de 2.000 empreses i tenen més de 20.000 treballadors i treballadores.¡

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria va invertir, a més, altres 983.652 euros en diverses obres i programes gràcies a la subvenció de la conselleria de Economia Sostenible enfocada a les matèries relacionades amb la industrialització de la localitat. Les 17 obres previstes estan, actualment, en execució. Entre elles, cal destacar les de major cost com la passarel·la sobre el Barranc de Mandor amb 369.143 euros, els 163.9354 euros del carril cicle-per als vianants de la zona nord, l'adequació del centre d'informació juvenil per altres 150.669 euros o la reurbanització de les voreres per altres 71.588 euros, o el pla d'actuació municipal, amb 27.317 euros, entre altres. 

El Pla Edificant és un altre dels eixos fonamentals de les obres urbanístiques, amb una inversió de 1’4 milions d'euros que es finançarà amb els fons de la conselleria d’Educació. Les actuacions se centren en el col·legi d'infantil i primària de Eres Altes, Mas d’Escoto, Miguel de Cervantes i Camp de Túria. A més, també s'han centrat en diverses obres en els instituts d'educació secundària de Pla de Nadal i El Quint. 

Les subvencions rebudes pel consistori s'afigen a les diferents ajudes municipals que, al seu torn, s'han concedit als veïns de Riba-roja de Túria destinats a la rehabilitació de façanes per un valor econòmic de 64.403 euros, ajudes a la millora de l'accessibilitat dels edificis de tipologia residencia per altres 30.307 euros en total i, finalment, les ajudes per a la implantació de l'informe d'avaluació dels edificis per altres 475 euros. 

A més, el departament d'Urbanisme de Riba-roja de Túria va gestionar l'execució de diverses obres municipals per un valor de 850.000 euros al llarg del passat any, amb la millora de la pavimentació del carreró de l’església (35.081 euros), la modificació dels nuclis de comunicació i millora de l'accessibilitat en el CEIP Eres Altes (192.756 euros), la reforma del mercat municipal (70.000 euros), la reforma i adequació d'un espai gastronòmic històric (30.413 euros), ampliació del cementeri municipal (476.000 euros) i la reparació de la coberta i accessibilitat del cementeri municipal (44.879 euros). 

La regidora de Planificació Urbanística, Teresa Pozuela, ha subratllat la “importància i envergadura de totes les obres i projectes que s'han dut a terme durant tot l'any passat, relacionats amb sectors i àmbits diversos com els polígons industrials, la història i el patrimoni de la localitat, les infraestructures educatives, els plans d'emergència per a situacions essencials o els edificis municipals culturals, entre altres”.





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon