Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'oficina d'urbanisme de Riba-roja va atendre una mitjana de 8 consultes presencials diàries durant 2021 tramitant 1.732 expedients

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria va tramitar un total de 1.732 expedients urbanístics al llarg del passat any 2021 i va atendre més de 7.500 consultes per part dels ciutadans en el mateix període de temps. A més, el departament d'urbanisme de la localitat ha donat a conéixer la gestió en matèria de programes urbanístics, unitats d'execució i les obres municipals que s'han desenvolupat. 

El departament d'Urbanisme de Riba-roja de Túria va atendre una mitjana de 8 consultes diàries de manera presencial, altres 17 consultes telefòniques de mitjana al dia i 9 de mitjana al dia per e-mail 

El departament d'Urbanisme de Riba-roja de Túria ha elaborat una completa i exhaustiva memòria sobre la gestió que s'ha dut a terme al llarg de tot l'any passat 2021 i la previsió sobre la gestió que es continuarà en els pròxims mesos. Entre les conclusions cal destacar un increment notable en el nombre d'expedients urbanístics que s'han tramitat durant els últims anys en el municipi. 

D'aquesta manera, durant l'any 2019 es van tramitar un total de 1.079 expedients urbanístics, altres 1.394 expedients en l'exercici de 2020 i, finalment, altres 1.732 expedients que es van dur a terme en el passat exercici de 2021. Per tant, l'augment entre l'any 2019 i 2021 és del 60’5% -653 expedients més- mentre que entre l'any 2020 amb el començament de la pandèmia i el passat exercici l'increment és del 24’2%, amb 338 expedients més. A més, entre l'any 2019 i 2020 es va produir un augment de 315 expedients i un 29’2%. 

La majoria dels 1.732 expedients tramitats per l'àrea d'Urbanisme de Riba-roja de Túria corresponen a les declaracions responsables d'obres de tipus II, relacionades amb les obres menors, amb un total de 560 realitzats en aquest període. A aquest grup li segueix un altre que congrega un total de 485 expedients diversos relacionats amb informes urbanístics, contractes, actuacions i obres municipals, a més de gestió urbanística i expedients de règim intern. 

Entre aquest grup d'expedients destaquen, a més, les 192 llicències urbanístiques d'ocupació de la via pública sol·licitades pels veïns de Riba-roja de Túria, altres 166 expedients relacionats amb les llicències urbanístiques de tipus II o els 107 expedients sobre la llicència urbanística de tipus I. A ells, s'afigen uns altres com les 62 declaracions responsables per segona ocupació, la 32 per declaració responsable per la primera ocupació de l'habitatge o les 28 de disciplina urbanística per requeriment de la legalització o les 23 per ordres d'execució

En l'informe de la memòria elaborada per Urbanisme cal destacar que per mesos són els de març amb 185 expedients, maig amb altres 172 expedients i novembre amb 166 expedients els que van experimentar un major volum d'expedients tramitats per part de l'ajuntament. Els informes tècnics elaborats permeten deduir, també, aquells tipus d'expedients que han augmentat el nombre d'expedients duts a terme. 

D'aquesta manera, entre l'apartat que durant els últims tres anys ha patit un major volum de tares cal ressaltar el dedicat a les declaracions responsables d'obres del tipus II, que de les 214 de l'any 2019 s'ha passat a les 405 de l'exercici de 2020 i, finalment, fins a les 560 de l'any 2021. En segon lloc, destaca l'apartat d'altres expedients –informes, contractes gestionats, actuacions, obres municipals i gestions- que passen de les 264 a les 235 durant la pandèmia i, finalment, desemboquen en les 485 del passat any. Les divisions horitzontals d'habitatges són unes altres de les quals any rere any s'han incrementat, de les 4 de l'any de la pandèmia a les 17 del passat exercici 2021. Les declaracions responsables per segona ocupació s'han reduït un 62’5%, de les 165 a les 62. 

El departament d'urbanisme va atendre, a més, una mitjana diària de 34 consultes al llarg dels mesos analitzats i amb un global pròxim a les quasi 7.500 consultes per part dels tècnics i treballadors de Riba-roja de Túria. Sobre el global, més de 1.800 corresponen a consultes realitzades de manera presencial, amb una mitjana diària de 8, a més de les quasi.4.000 sobre consultes telefòniques a una mitjana de 17 diàries o les quasi 1.900 realitzades per e-mail, 9 consultes diàries de mitjana. 

La regidora de Planificació Urbanística, Teresa Pozuelo, ha enaltit “la gran labor i el treball realitzat pels tècnics i empleats del departament d'Urbanisme de l'ajuntament a l'hora d'atendre les necessitats i les demandes dels veïns de la localitat, amb un respecte absolut a la legislació i ordenament jurídic i urbanístic vigent en l'actualitat, de manera que puguem construir entre totes les parts una localitat més habitable, sostenible i amb els serveis necessaris”.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon