Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La EMSHI inicia les obres que faran arribar a Sant Antoni l'aigua que beu part de l'área Metropolitana

 L'aigua de la Emshi captada en "Alta", té molts menys nitrats que la de les zones de Camp de Túria que havien de ser captades en el subsol.

La EMSHI inicia les obres per a portar la seua aigua a Sant Antoni de Benaixeve amb una canonada de 6,5 quilòmetres

Sant Antoni ha pogut aconseguir-ho perquè és  l'únic municipi de Camp de Túria que continua pertanyent a la EMSHI. La pertinença de Sant Antoni a l'entitat, és conseqüència de la seua pertinença a l'àrea Metropolitana per haver format part del municipi de Paterna. Aquesta significació, juntament amb la de continuar també pertanyent a la EMTRE, per la mateixa raó, és la que diferència a Sant Antoni de Benaixeve de la resta de municipis de Camp de Túria en en la dependència administrativa d'alguns dels serveis fonamentals

En el cas de la EMSHI ha permés donar solució a la qualitat de l'aigua, amb un nivell d'inversió - del pressupost de la EMSHI- bastant més xicotet que el que han tengut que fer alguns dels municipìs de Camp de Túria.

Segons ha manifestat el municipi en una nota emessa:

 “Aquest projecte respon a una demanda històrica dels veïns i veïnes, ja que donem solució a la gran quantitat de nitrats concentrats en els pous d'aquest municipi”, coincideixen la presidenta de l'entitat i l'alcalde

 El projecte suposa una inversió de 6,7 milions d'euros i connectarà el depòsit de Montesano amb el de Paterna, on s'instal·laran plaques solars que evitaran alliberar l'atmosfera 75 tones de CO2 anuals

L'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI) ha iniciat els treballs per a la construcció d'una canonada de gran diàmetre de 6,5 quilòmetres de longitud per a subministrar la seua aigua potable a Sant Antoni de Benaixeve, amb el que “es donarà solució a una demanda històrica dels veïns i veïnes d'aquest municipi que fins al moment disposaven d'aigua d'origen subterrani amb una elevada concentració de nitrats”, ha explicat Elisa Valía, presidenta de la EMSHI, durant la seua visita aquest matí a les obres juntament amb l'alcalde, Enrique Santafosta.

“Sens dubte, aquest projecte era una absoluta necessitat per al nostre municipi, que està creixent amb passes de gegant. Disposar d'aquest bé tan preuat com és l'aigua de qualitat i en quantitat no el teníem resolt fins ara que, per fi, veiem aquesta manca coberta gràcies al treball conjunt i a l'esforç de totes dues administracions”, ha manifestat Santafosta.

En aquesta línia, l'alcalde també s'ha mostrat “molt content perquè s'ha posat al servei de la població un recurs tan valuós com és proveir la localitat amb aigua de qualitat gràcies a una forta inversió”

El projecte, aprovat  per unanimitat en l'assemblea  de l'entitat- a la que també pertany Sant Antoni -, contempla un pressupost de 6,7 milions d'euros del pressupost de l'EMSHI i la previsió és que els treballs estiguen conclosos en 18 mesos aproximadament.

Amb la construcció de la nova canonada, Sant Antoni de Benaixeve “disposarà d'una font de proveïment d'aigua potable de qualitat, capaç de satisfer les demandes actuals i futures de la seua població, deixant de ser l'aigua un obstacle per al seu creixement i desenvolupament; s'integra en un sistema d'alta eficiència, amb els més moderns sistemes de regulació i control; i contribuirà a reduir la sobreexplotació d'aqüífers en passar a proveir-se d'aigües superficials”, ha relatat Elisa Valía.

El projecte consisteix en l'execució d'una nova conducció des del depòsit metropolità de Paterna de 40.000 m³ de capacitat fins al depòsit Montesano de Sant Antoni de Benaixeve. La canonada, de fosa dúctil i diàmetre 400mm, anirà acompanyada d'un nou grup de bombament per a salvar la diferència de cota entre els depòsits citats.

Totes aquestes infraestructures comptaran, a més, amb dispositius de control i gestió en remot per a la seua integració en l'avançat centre de comandament de Vara de Quart des del qual es governa el sistema metropolità de proveïment d'aigua en alta.

Elisa Valía també ha posat en valor que aquest projecte “també es veurà acompanyat de l'execució d'una instal·lació d'energia solar fotovoltaica en el depòsit d'aigua de Paterna que permetrà alimentar amb energia verda el grup de bombament, amb el que evitarem l'emissió de 75 tones de CO2 anuals”. Aquesta instal·lació de plaques fotovoltaiques s'emmarca dins de les tres actuacions per a implantació d'energies renovables per a les quals la EMSHI ha obtingut subvencions de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE).
Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon