Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana aconsegueix el 'Premi Verd d'Ecovidrio' després de superar el repte de reciclatge de vidre en falles
Les comissions Josep Antoni Puríssima i Major i Verge del Carme van reciclar més de 400 quilos de residus de vidre enguany dins de la campanya 'La Plantà del Vidre'

L'Eliana ha aconseguit el 'Premi Verd d'Ecovidrio' en el marc de la campanya 'La Plantà del Vidre', que tenia com a objectiu fomentar el reciclatge d'envasos de vidre durant les Falles 2022. I és que el municipi ha incrementat en, almenys, un 5% la recollida de vidre respecte al mateix període de l'any anterior.

Així mateix, també hi ha un premi per a totes les Falles que han reciclat, en el seu propi contenidor, 400 kg o més de residus d'envasos de vidre. El premi en aquest últim cas consisteix en un miniglú amb la imatge de campanya i que han obtingut la Falla Josep Antoni Puríssima i Major i la Falla Verge del Carme.

La iniciativa pretenia conscienciar a la ciutadania, i especialment al col·lectiu faller, sobre la importància de separar correctament els residus d'envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, Ecovidrio va col·locar un vinil als contenidors de vidre pròxims als casals i va marcar un repte de quilograms d'envasos de vidre recollits durant les falles.

Dades de reciclatge de vidre

Segons les últimes dades facilitades per Ecovidrio corresponents a 2021, la ciutadania elianera va reciclar un total de 369.920 quilograms d'envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà i ciutadana va reciclar una mitjana de 20,21 quilograms de vidre.

Respecte a la taxa de contenerització, l'Eliana se situa amb una mitjana de 186 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 98 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats en el municipi.

El regidor de Cultura Festiva, Kike Martínez, ha celebrat el guardó i ha recordat que la participació dels col·lectius fallers són clau per a protegir el medi ambient a través d'accions d'aquest tipus.


 * Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon