Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Policia Local de Bétera renova els 'conflictius' dispositius electrònics Táser

  •  Les noves pistoles elèctriques van acompanyades de càmeres que asseguren una correcta actuació policial i ofereixen garanties tant als veïns i veïnes com als agents.
  •  Els agents s'han format prèviament per a l'ús de les pistoles Taser a fi de capacitar-se i habilitar-se per a un correcte i adequat maneig.
  •  Les conseqüències de les armes Táser amb estat denuciades per Amnistia Internacional que demana que estiguen subjectes al mateix criteri que les armes de foc.

    "La seua mala utilització pot portar a casos de tracte cruel, inhumà o degradant o fins i tot tortura, en casos en els quals el seu ús no ha estat justificat o ha tingut una intenció de càstig. Amnistia Internacional ha documentat casos en els quals fins i tot la mort d'algunes persones ha estat relacionada amb l'ús d'aquesta mena d'armes d'electroxoc. A causa de les conseqüències que té l'ús d'aquestes, Amnistia Internacional té algunes preocupacions en relació amb el seu ús, i demana que estiguen subjectes al mateix criteri que s'aplica a l'ús d'armes de foc, a causa dels riscos que poden tindre en la integritat física i mental de la persona sobre la qual s'empren." 

    A Bétera l'Ajuntament informa que "es tracta d'un equipament que està sent introduït de manera majoritària en diversos cossos policials a tot el món, a vegades sense una consideració suficient quant a la seua perillositat, amb insuficient regulació i, sobretot, sense suficients mecanismes de control i rendició de comptes."

    L'Ajuntament de Bétera, a través de la seua regidoria de Seguretat Ciutadana, continua apostant per dotar a la Policia Local de majors recursos i els últims avanços tecnològics per a protegir i salvaguardar a la ciutadania. D'aquesta manera, ha renovat i ampliat les armes elèctriques Taser que porten aparellades unes càmeres que permeten l'enregistrament de l'actuació policial.

    "Hem dotat amb dos nous dispositius Taser amb càmera de vídeo a la nostra Policia Local perquè disposen de mitjans proporcionats i garantistes per a la seguretat de tots. Sent l'ús d'aquesta mena de defensa molt dissuasiu", ha manifestat l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

    En el cas de ser utilitzats, aquests dispositius Taser redueixen als sospitosos mitjançant corrent elèctric que bloqueja i immobilitza a la persona que rep la descàrrega. "Hem adquirit dos dispositius nous que porten integrats una càmera d'enregistrament de vídeo i àudio que permet recopilar tota l'actuació policial en cas que siga necessari el seu ús, a més d'altres característiques funcionals", ha indicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Julio Inés.

    Des d'ara la Policia Local de Bétera compta amb aquests dos nous dispositius, com a alternativa moderada en situacions de crisis que els permeten actuar sense haver d'emprar armes de foc. La fi d'aquesta nova compra és garantir que les actuacions en l'ús de la força amb aquests dispositius electrònics de control es realitzen amb totes les garanties jurídiques i queden gravades per a major seguretat.

    Abans de la seua posada en servei, la Policia Local de Bétera ha rebut una formació específica sobre el seu ús, característiques tècniques i funcionament que ha anat acompanyada d'una formació més pràctica en la qual els agents han simulat situacions reals.




    * Creative Commons
    Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

    Cap comentari :

    Mastodon