Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona i 6 municipis més signen amb la Conselleria d'Habitatge el conveni per a la cessió del dret del tanteig i retracte



- La Pobla de Vallbona, Pedreguer, el Pilar de la Foradada, Xàbia, Massamagrell, la Vall d'Uixó i Aldaia han signat recentment el conveni tipus per a comprar habitatges.
- Els habitatges adquirits per cada ajuntament es destinaran a lloguer social per a atendre persones o col·lectius vulnerables.

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i els ajuntaments de La Pobla de Vallbona, Pedreguer, el Pilar de la Foradada, Xàbia, Massamagrell, la Vall d'Uixó i Aldaia, han subscrit recentment el nou conveni tipus per a la cessió dels drets de tanteig i retracte a les entitats locals. Aquest conveni permet l'adquisició d'habitatge a fi d'ampliar els respectius parcs públics municipals. Posteriorment, els immobles es destinaran a lloguer social.

Aquests set municipis s'uneixen a Xiva que va ser el primer ajuntament que va subscriure el nou conveni tipus, aprovat pel Consell el passat 18 de febrer, pel qual aquest conveni passa a tindre una vigència de quatre anys des de la seua signatura, amb possibilitat de pròrroga per un període màxim de quatre anys addicionals. L'ampliació de la vigència d'un any a quatre sorgeix de l'experiència adquirida durant 2021, en el qual es van signar una trentena de convenis anuals amb municipis de la Comunitat Valenciana.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, ha destacat "el bon acolliment de la iniciativa per part dels ajuntaments, per l'oportunitat que els suposa de crear els propis parcs d'habitatge municipals i poder atendre les necessitats de persones i col·lectius vulnerables i oferir solucions de proximitat davant emergències residencials".

Per part seua, la directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga, ha informat que pròximament la Conselleria publicarà la nova convocatòria del Pla ADHA. Es tracta d'un pla de subvencions a les entitats locals per a l'adquisició d'habitatges, que servirà per a donar suport a qualsevol mecanisme d'adquisició d'habitatges o edificis d'ús residencial pels municipis, inclosa l'aplicació dels drets de tanteig i retracte.

Els habitatges es destinaran a lloguer social

Els habitatges que a partir d'ara adquirisquen els citats ajuntaments en aplicació dels drets de tanteig i retracte es qualificaran com a habitatges protegits amb caràcter permanent. A més, es destinaran a lloguer social a persones, famílies o col·lectius en situació de vulnerabilitat.

La cessió dels drets als ajuntaments també facilita una gestió més eficient de proximitat del parc públic, ja que són als serveis socials municipals on primer acudeixen les persones quan tenen necessitats d'habitatge.
La foto es correspon a la data de març en que es signa a La Pobla


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon