Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Homenatge en Xelva a 19 víctimes de l’Holocaust, dels Serrans i Racó d'Ademús


La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha presidit l'acte acompanyat de l'alcalde de Xelva, David Cañigueral (Esquerra Unida), i ha entregat els representants de distints ajuntaments d'aquestes dues comarques els «Taulells de la memòria», corresponents al projecte «Construint Memòria», que se situaran en llocs visibles d'aquests municipis.

La cerimònia ha comptat també amb alcaldes i alcaldesses de distintes localitats, així com amb familiars de les víctimes i entitats memorialistes.

Les comarques dels Serrans i del Racó d'Ademús han homenatjat aquest dissabte 19 víctimes de l'Holocaust per «defensar la llibertat i els valors democràtics» i amb la finalitat de «no permetre que es passe pàgina» després de «molts anys de silenci forçós i d'oblit premeditat». També es pretén treballar perquè «la memòria siga un element integral de totes les administracions».

Pérez Garijo ha remarcat la importància de «reparar el dany causat» i de retre homenatge 19 valencians que, «com les més de 600 víctimes» del País Valencià «i milions de persones a tot Europa, van patir el mal radical».

Aquest dissabte s'ha homenatjat, concretament, set veïns d'Ademús, dos d'Alcubles, quatre de Castellfabib, tres de Xelva, un de Pedralba, un de la Pobla de Sant Miquel i un més de Vallanca. Nou d'ells, segons la consellera, van morir en camps de concentració i altres deu van poder viure novament en llibertat. «Tenim l'obligació de continuar la lluita que van mantindre per a fer un món millor en què la justícia i la dignitat humanes no siguen víctimes de l'explotació, l'odi, la violència i la força», ha dit la consellera.


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon