Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

FVET reclama aparcaments segurs i àrees de descans per als transportistes, també a Riba-roja com demana l'Ajuntament


   Constata que només 13 de les 617 zones de descans a Espanya estan en aquesta autonomia

   La Federació Valenciana d'Empresaris del Transport i la Logística (FVET) ha advertit aquest dimarts de la falta d'aparcaments segurs i àrees de descans dotades de servicis bàsics a la Comunitat Valenciana.

 Des de la Federació s'estan impulsat propostes per a afrontar aquest dèficit, començant per zones d'activitat industrial, com el Parc Logístic de Riba-roja. Recentment, el ple de l'Ajuntament ha reclamat la construcció d'aparcaments "intel·ligents" per a poder posar fi als recurrents problemes d'estacionament. A més, en aquest polígon els transportistes manquen de zones de descans, dutxes i lavabos per a la seua higiene personal.

   Segons ha informat l'entitat en un comunicat, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) registra només dos dels 42 aparcaments per a vehicles pesats que hi ha a Espanya, "una manca que es replica en les àrees de descans: només 13 de les 617 zones de descans es troben en aquesta autonomia".

   En concret, les zones d'estacionament per a camions, registrades conforme als criteris que considera el Mitma sobre seguretat (inclusió de vigilància, registre d'entrada i eixida, registre de les mercaderies, il·luminació, tancat, entre uns altres), es troben a Caudete de las Fuentes/Venta del Moro i El Puig de Santa María.

   Per la seua banda, les àrees de descans, que, segons el Ministeri, han d'estar proveïdes de "el necessari per a facilitar el descans dels usuaris de les carreteres fora de les zones destinades a la circulació", estan més distribuïdes entre les províncies de Castelló (set), València (tres) i Alacant (tres).

   "És imprescindible disposar d'una xarxa d'aparcaments segurs i àrees de descans que incloguen servicis bàsics com a dutxes i lavabos, internet i opcions de compra d'aliments i que tinguen mesures per a assegurar les mercaderies que transporten els conductors. A més de dignificar les condicions de treball dels nostres professionals, un millor descans dels transportistes es tradueix en major seguretat vial i fins i tot millores en l'eficiència de les operatives", ha assenyalat el president de FVET, Carlos Prades.

   La dotació d'infraestructures per als vehicles pesats "redunda en benefici de l'activitat econòmica i més tenint en compte el pes del transport valencià", ha indicat el president de l'entitat.

   Segons el Mitma, la Comunitat Valenciana és la tercera autonomia, per darrere d'Andalusia i Catalunya, amb major volum de mercaderies transportades en 2021 en tota Espanya, 279 milions de tones, un 20% més respecte a l'any anterior.

  

   A la fi de la setmana passada, el Ministeri va anunciar una dotació de 25 milions d'euros per a subvencionar projectes orientats a la construcció i millora de zones d'aparcament segures per a vehicles comercials, en el marc de Programa de Suport al Transport Sostenible i Digital.

   Per la seua banda, la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Política Territorial, està elaborant un estudi per a millorar les condicions de treball dels professionals del transport. "Aquest dèficit precisa d'una implicació de les administracions per a oferir garanties. És nostre deure de defendre als conductors i estem treballant amb l'administració territorial per a aconseguir-ho", ha conclòs Prades.


* Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon