Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Entitats socials demanen fer un gest "extraordinàriament normal" i marcar 'X Solidària' en la Renda

   Plataformes i entitats socials han animat la població valenciana a fer el gest "extraordinàriament normal" de marcar la casella de finalitats socials ('X Solidària') en les seues declaracions de la Renda, per a poder fer front a la crisi social i econòmica generada per la covid-19, la pujada de preus i la inestabilitat internacional.

   L'objectiu és aconseguir que el 38 per cent de les persones que presenten la seua declaració a la Comunitat Valenciana sense marcar la casella 106, ho facen i poder destinar així 14,5 milions d'euros més a projectes socials essencials per a alleujar la crisi, segons han informat en un comunicat les organitzacions que participen en la iniciativa.

   La Plataforma del Tercer Sector d'Acció Social de la Comunitat Valenciana (PTSCV) i la Coordinadora Valenciana d'ONGD (CVONGD), organitzadores de la campanya, han assenyalat la importància de realitzar aquest gest, que "no costa res al contribuent, perquè ni paga més ni li retornaran menys", per a afrontar les conseqüències de la pandèmia de covid-19.

   Les ONG asseguren que el 29,3% de la població a la Comunitat Valenciana es troba en risc de pobresa i/o exclusió, mentre el 13,4% està en situació de pobresa severa.

   A més, la campanya recorda que l'11,5% de la població valenciana pateix privació material severa, i la quantitat de persones que, per tant, no poden accedir als consums més bàsics es va incrementar el passat any en un 140% per la pandèmia.


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon