Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els alumnes valencians s'enfrontaran a l'EBAU del 7 al 9 de juny


   Les proves començaran l'1 de juny i acabaran el 16 de juny a tota Espanya

   

   Els alumnes de la Comunitat Valenciana s'enfrontaran a la convocatòria d'Avaluació de Batxillerat per a l'accés a la Universitat (EBAU) els dies 7, 8 i 9 de juny, mateixes dates que els de Extremadura, Aragó, Galícia, Navarra i Balears.

   Els de La Rioja seran els primers a realitzar les proves, els dies 1, 2 i 3 de juny, mentre que catalans, andalusos, ceutíes i els alumnes de Melilla seran els últims a fer-ho.

   El passat 2 de febrer, es va publicar en el BOE l'Ordre per la qual es determinen les característiques, el disseny i el contingut de l'EBAU, així com les dates màximes de realització i de resolució dels procediments de revisió de les qualificacions obtingudes, en el curs 2021-2022.

   L'Ordre estableix la celebració de l'EBAU per a abans del 17 de juny en convocatòria ordinària i abans del 15 de juliol o del 16 de setembre per a l'extraordinària.

   A més, "amb la finalitat de facilitar l'adequació de la celebració de les proves a les mesures necessàries derivades de la pandèmia", la Selectivitat d'enguany tindrà, preferentment, una durada d'un màxim de quatre dies, si bé en aquelles comunitats autònomes amb llengua cooficial, tindrà, preferentment, una durada d'un màxim de cinc dies.

   A aquests exàmens es presenten cada any a Espanya més de 200.000 estudiants. L'any passat, es van presentar 261.358 alumnes, dels quals van aprovar 246.274, el 94,2%, mentre que en 2020, primer any de pandèmia, van ser 266.117 els estudiants que es van presentar l'EBAU, amb un 91,99% d'aprovats.

SELECTIVITAT PER CCAA

   Segons la recopilació que ha realitzat Europa Press, els exàmens a La Rioja se celebraran els dies 1, 2 i 3 de juny. Són els únics que arrancaran l'antiga Selectivitat en la primera setmana de juny.

   A la setmana següent seran els estudiants de Cantàbria, Múrcia i Comunitat de Madrid els que hagen de realitzar aquestes proves, els dies 6, 7 i 8 de juny. L'alumnat madrileny, a més, tindrà exàmens el dia 9 de juny, i serà així l'única regió, juntament amb Canàries, que celebra l'EBAU en quatre dies.

   Eixa mateixa setmana també està convocada l'EBAU a la Comunitat Valenciana, Aragó, Extremadura, Galícia, Navarra i Balears, només que tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de juny.

   També eixa setmana realitzaran els exàmens els alumnes de Castella i Lleó, Castella-la Manxa, País Basc, Astúries i Canàries, en concret, els dies 8, 9 i 10 de juny. En el cas dels batxillers canaris, l'EBAU s'estén a quatre dies, fins al dia 11, que cau en dissabte.

   Els últims a examinar-se seran els estudiants catalans i andalusos, que s'enfrontaran a aquestes proves els dies 14, 15 i 16 de juny. També en aquestes jornades tindran l'EBAU els alumnes de Ceuta i Melilla.

   Quant a la convocatòria extraordinària, la majoria de regions han convocat exàmens en la setmana del 4 al 8 de juliol, a excepció d'Andalusia, Galícia i Ceuta i Melilla (12, 13 i 14 de juliol), Navarra (28, 29 i 30 de juliol) i Catalunya, que serà l'única regió que farà l'EBAU extraordinària al setembre, en concret, els dies 6, 7 i 8. Totes les comunitats, incloses Ceuta i Melilla celebraran aquestes proves durant tres dies.

MATEIX MODEL DE LA PANDÈMIA

   L'Orde ministerial contempla també, així com ha ocorregut en els dos últims anys per la COVID-19, que només hi haurà "una única proposta d'examen amb diverses preguntes", però els alumnes podran triar, dins d'un nombre determinat prèviament per l'òrgan competent, quines preguntes contestar.

   D'aquesta manera, el nombre de preguntes es fixarà de manera que "permeta a tot l'alumnat aconseguir la màxima puntuació en la prova, amb independència de les circumstàncies en les quals aquest poguera haver tingut accés a l'ensenyament i l'aprenentatge en cas que s'haguera produït una suspensió de l'activitat lectiva presencial", arreplega l'Orde ministerial.

   Pel que fa al tipus de preguntes que contindran els exàmens, s'estableix que cadascuna de les proves constarà de "preguntes obertes i semiobertes que requeriran de l'alumnat capacitat de pensament crític, reflexió i maduresa".

   Però a més d'aquests tipus de qüestions, es podran utilitzar també "preguntes d'opció múltiple", és a dir, de tipus test, "sempre que en cadascuna de les proves la puntuació assignada al total de preguntes obertes i semiobertes abast com a mínim el 50%".


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon