Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Camp de Túria rebrà altres 1,6 milions de la Diputació en el nou repartiment del Fons de Cooperació

 


  Els municipis de la comarca es repartiran 1.644.893 euros, des dels 160.000 de Bétera, La Pobla de Vallbona, Llíria i Riba-roja fins als 33.000 euros de Gàtova i quasi 60.000€ d'Olocau, en este segon repartiment del Fons

  La corporació ha ingressat ja 40 milions d'euros als ajuntaments de la província, en repartirà 20 més en els pròxims dies i aprovarà abans de l’estiu altres 20 fins arribar a la històrica xifra de 80 milions

 Els municipis del Camp de Túria rebran altres 1,6 milions d'euros de la Diputació de València en el marc del Fons de Cooperació Municipal, que ja va deixar més de tres milions a la comarca fa vora dos mesos. Les 16 localitats que componen el Camp de Túria es repartiran esta vegada 1.644.893 euros, una quantitat similar a la que té previst ingressar la Diputació abans de l’estiu, amb una aportació extraordinària que elevarà a més de sis milions l'assignació a la comarca a través del Fons de Cooperació.

Les quantitats d'esta segona aportació provincial al Fons de Cooperació oscil·len entre els 160.000 euros que rebran Bétera, la Pobla de Vallbona, Llíria i Riba-roja, i els 33.000 euros que corresponen a Gátova. A més, l'Eliana té assignats prop de 150.000 euros i Sant Antoni de Benaixeve, Benaguasil, Vilamarxant, i Nàquera superen els 100.000. Per la seua part Olocau rebrà quasi 60.000 i Gatova 33.000€.

La Diputació incrementarà enguany la seua aportació al Fons de Cooperació Municipal fins a aconseguir els 80 milions d'euros. La corporació provincial ha ingressat ja 40 milions als ajuntaments de la província; repartirà 20 milions més en els pròxims dies, després de la seua aprovació en la Comissió d'Hisenda i al ple de la setmana vinent     i completarà la seua assignació a este programa conjunt amb la Generalitat amb una últim repartiment de 20 milions, que arribarà als municipis valencians abans de l’estiu.

D'esta manera, la Diputació quadruplica els 20,6 milions d'euros que va començar aportant al Fons de Cooperació en 2017, any en què es va crear esta eina de finançament municipal que permet als consistoris destinar les ajudes tant a inversió com a despesa corrent. “Els 80 milions d'enguany constituixen una aportació històrica que se suma als 144 milions del recentment presentat Pla d'Inversions i que posen de manifest que la prioritat per a esta institució són els pobles als quals representa, especialment aquells amb menys de 10.000 habitants, que són els que més la necessiten”, assenyala el president de la Diputació, Toni Gaspar.

El president insistix en “l'eficàcia d'este Fons que ha aconseguit reduir al mínim la burocràcia i transferir liquiditat als ajuntaments de manera molt àgil”, i recorda que esta aposta decidida per les transferències directes als municipis “és possible gràcies a la voluntat de l'equip de govern de reinvertir el romanent als pobles, ajudant-los a eixir de la pandèmia i a fer front a problemes conjunturals com és hui el de la inflació”.

Compensació als pobles d'entre 3.000 i 10.000 habitants

El màxim responsable provincial ha explicat que en este segon lliurament del Fons de Cooperació 2022 la Diputació “ha volgut compensar als municipis d'entre 3.000 i 10.000 habitants, eixos que habitualment queden fora dels criteris correctors al no ser del tot xicotets, cas de pobles amb menys població i recursos als quals esta institució considera prioritaris, ni arribar a disposar dels ingressos que tenen localitats amb major nombre d'habitants”.

Els 20 milions d'euros aprovats en la Comissió d'este dimarts, que arribaran a ple la setmana que ve, s'ingressaran a continuació als ajuntaments, que encara disposaran d'una altra partida similar abans de l’estiu “amb l'objectiu de garantir la seua liquiditat i la possibilitat de fer front a la pujada de preus generalitzada que condiciona la qualitat de vida de les veïnes i veïns de qualsevol municipi”, afig el president Gaspar.

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon