Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Consum redueix la setmana laboral en un dia en 100 supermercats més



   La cooperativa valenciana Consum ha reduït la setmana laboral dels supermercats en un dia i ha estès aquesta mesura a 100 botigues més, que se sumen a les 100 que ja va implantar a l'octubre de 2021. Actualment, més de 6.230 treballadors gaudixen ja de dos dies de descans a la setmana, una mesura que té previst estendre a tota la seua xarxa comercial a principis de 2024.

   Segons ha informat Consum en un comunicat, la setmana laboral de cinc dies beneficiarà al 95 per cent de la plantilla, que realitzarà un màxim de 37 hores i mitja setmanals, però que no afectarà a l'horari comercial, que seguirà sent el mateix. A més, tots els treballadors del supermercat disposaran d'un cap de setmana llarg (dissabte i diumenge) cada cinc setmanes.

   Amb la setmana laboral de cinc dies, Consum "segueix millorant les condicions laborals de la plantilla, apostant per la conciliació de la vida familiar i laboral, fet que reforça el seu compromís per generar ocupació estable i de qualitat", ha subratllat la cooperativa.

   Actualment, Consum compta amb més de 18.200 treballadors, dels quals el 73% són dones.

   Consum ha implantat mesures de conciliació per als seus treballadors des que es va fundar com a cooperativa de treballadors, d'acord amb el seu Pla de Conciliació i Igualtat. En 2021, la cooperativa va invertir 28,3 milions d'euros en mesures de conciliació, un 25% més que en l'exercici anterior.

   A més, contempla diverses mesures relacionades amb la família, incloses en el seu Catàleg '+de 75 Mesures per a Conciliar' la vida familiar i laboral, com la paga extraordinària per a treballadors amb fills amb discapacitat, el 'val-canastilla' de 50 euros per naixement, la possibilitat d'acumular les vacances després de la baixa maternal o el permís de paternitat i el poder acumular el permís de lactància en 23 dies seguits.

   La Cooperativa va aplicar al gener de 2022 una pujada salarial per al seu personal operatiu (venedor, gestor operatiu de tenda, preparador, maquinista i personal administratiu) entre un 1,7% i un 2,5% en funció de la categoria professional, aplicant una mesura de solidaritat retributiva.

   Aquest increment va afectar al 89% de la plantilla de la Cooperativa, unes 16.408 persones, i va suposar una inversió de més de 7,5 milions d'euros. La remuneració mitjana del personal operatiu soci ascendeix a 1.852,13€ bruts mensuals.

   En 2021, Consum va tornar a obtindre el certificat Top Employers, per nové any consecutiu, com una de les millors empreses per a treballar a Espanya i és l'única empresa de distribució amb el certificat d'empresa Familiarment Responsable, amb la qualificació d'Excel·lència.


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon