Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera ha començat el aplanament i darrer asfaltat de camins rurals

  •  Més de 450.000€ d'inversió per a asfaltar més de 8.500 metres de camins rurals del municipi.
  •  Aquest Pla suposa atendre demandes històriques d'agricultors per a la millora i el condicionament de diversos camins de la població.

 

Amb una inversió de 454.324,75€ l'Ajuntament de Bétera ha posat en marxa un Pla de Pavimentat Municipal que suposarà l'asfaltat de més de 8.500 metres i complirà amb demandes històriques d'agricultors, veïns i veïnes que demanden any rere any el condicionament d'aquestes vies.

"Sabem de les deficiències que durant anys han patit agricultors, veïns i veïnes per a desplaçar-se per algunes vies secundàries del nostre municipi. Amb aquesta inversió donem solució a la falta de condicionament d'aquests camins", ha manifestat l'Alcaldessa de Bétera i regidora d'Agricultura, Elia Verdevío.

Bétera té un terme municipal molt ampli que a causa del seu caràcter agrícola presenta nombrosos camins rurals pel que dia rere dia es desplacen agricultors i veïns de la zona. Aquest Pla dotarà de millors camins per a tots ells, fent-los accessibles i transitables.

En qüestió, les obres, que ja han començat aquesta setmana, es realitzaran en el camí que va des de l'Av. Europa a Montealba, el Camí de la Jonquera, el Camí 9018 del pol85 per la zona de Sant Ramón, la unió del Cami La Pobla amb Cami Lliria pel carrer Carlet, el camí de Vall de Flors i Sant Isidre, el camí 9011 pol 91 que uneix el Cami Paterna amb l'Av. Pont de Sant Martin, el Camí d'unió amb Camí les Alcubles a Camí Lliria i el Camí del Barranc de l´Hortolà.

El pas dels anys i la falta de manteniment ha fet mossa en aquests camins en els quals ja han començat les obres d'asfaltat. "El temps i l'ús fan que el seu actual estat de conservació siga clarament deficient, amb nombroses zones amb sots on s'ha perdut la capacitat", ha indicat Elia Verdevío i ha continuat, "hi ha zones on la falta de manteniment en els últims anys és tal que fins fins i tot s'ha perdut per complet el paviment per la qual cosa és necessari i urgent que es realitze aquesta actuació".

Prèviament als treballs d'asfaltat s'està realitzant una neteja de ribes bé amb motoniveladora o bé amb mitjans manuals on no siga possible, retirant els elements solts així com les males herbes que puguen afectar les zones on s'actuarà.

L'Alcaldessa ha acudit hui al carrer Carlet per a conéixer de primera mà com avancen els treballs. "Complim. Després d'anys de reivindicacions, els nostres agricultors podran accedir als seus camps per una via totalment asfaltada i adequadament transitable", ha assenyalat.

Aquesta zona d'actuació compta amb vies molt transitades com són Camí La Pobla i Camí Llíria permetent la unió de les mateixes cosa que, tal i com qualifica Elia Verdevío, "serà un autèntic avantatge perquè suposarà una via d'accés més a la zona".

Des del dilluns les màquines estan treballant en aquest camí. Primer s'ha procedit a la neteja de la via amb la qual s'ha eliminat tota la vegetació existent, després s'ha igualat el terreny i ara s'està procedint al seu aplanament. Treballs que antecedeixen a la pavimentació que començarà en breu.

Aquesta era una de les demandes històriques dels agricultors de Bétera però no l'única. Amb aquest Pla d'Asfaltat podran transitar pel camí que va des de l'Av. Europa a Montealba, el Camí de la Jonquera, el Camí 9018 del pol 85 per la zona de Sant Ramón, el camí de Vall de Flors i Sant Isidre, el camí 9011 pol 91 que uneix el Cami Paterna amb l'Av. Pont de Sant Martin, el Camí d'unió amb Camí les Alcubles a Camí Lliria i el Camí del Barranc de l´Hortolà. Unes vies que es condicionaran per a un correcte i adequat trànsit rodat, i que es preveu estiguen finalitzades abans del mes d'agost.

La gran activitat agrícola en la població ha sigut decisiva per a dur a terme aquest Pla de Pavimentat Municipal que és la primera vegada que es realitza amb recursos propis per als quals s'ha dotat d'una gran inversió local


.


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon