Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una campanya informativa a La Pobla de Vallbona al voltant de les ajudes a la vivenda


La Pobla de Vallbona posa en marxa una campanya explicativa de totes les ajudes per al lloguer i la rehabilitació de vivendes. Amb esta campanya es busca fer més accessible la informació al voltant de totes les ajudes que hi ha tant a nivell local com autonòmic.

La campanya s'està realitzant a través de la televisió local, amb un programa Parlem dedicat a l'habitatge i anuncis explicatius, díptics informatius i cartelleria distribuïda en tot el terme municipal. La campanya tindrà també especial incidència en les xarxes socials per fer arribar totes les ajudes existents.

En l'actualitat es poden demanar ajudes a la vivenda adreçades al lloguer i a la rehabilitació de l'habitatge, amb especial atenció a persones en situació de vulnerabilitat i amb reducció d'ingressos amb motiu de la COVID. 

El Consistori ofereix atenció telefònica en el 962 760 050 ext. 3318, per tal d'aclarir dubtes i informar dels tràmits a seguir i per la seua banda, la Generalitat ofereix el seu servei d'informació administrativa telefonant al 012.

INFORMACIÓ

Lloguer

  • Lloguer social: Si necessites ajuda per a pagar el lloguer.
    Ajuda Generalitat
    OPCIÓ 1.
    Per a persones o unitats de convivència amb ingressos entre 2.084,47 i 20.844,72 € (0,3 - 3 vegades IPREM). L'ajuda és per a les despeses de lloguer de l'1 de gener al 31 de desembre del 2021 i la persona sol·licitant ha de ser major d'edat. Subvenció: fins al 40% o fins al 50% en nuclis de convivència amb tots els membres majors de 65 anys.
    Ajuda Ajuntament
    OPCIÓ 2. Per a persones o unitats de convivència amb ingressos màxims de 17.370,60 € (2,5 vegades l'IPREM). La persona sol·licitant ha d'estar empadronada com a mínim 4 anys en la Pobla. La vivenda s'ha de destinar a residència habitual. Subvenció: lloguer a preu del 25% dels ingressos de la unitat familiar. 
     
  • Emergència social: Si per un imprevist t'has quedat sense llar.
    Ajuda Ajuntament
    Per a persones i famílies declarades vulnerables amb informe de Serveis Socials, persones que s'hagen quedat sense recer i que necessiten allotjament provisional o amb càrregues familiars i pocs recursos. Subvenció: cessió d'un pis per un any amb possibilitat d'ampliar mig any més. 
     
  • Lloguer Covid-19. Si has perdut la faena o ingressos per la COVID.
    Ajuda Generalitat
    Per a persones desocupades a conseqüència de la Covid-19, afectades per un ERTO o empresaris amb reducció d'ingressos en la unitat familiar des d'abril de 2020. Requisits: No tindre cap habitatge a Espanya en propietat o usdefruit i no tindre parentiu en 1r o 2n grau amb l'arrendador. Ingressos màxims de  20.844,72 € (3 vegades IPREM). Subvenció: fins al 20% de la renda amb un màxim de 650 euros/mes per a la vivenda habitual.
     
  • Lloguer jove: si tens entre 18 i 35 anys i has llogat un pis.
    Ajuda Generalitat
    Dirigit a persones majors d'edat que  hagen llogat un pis entre l'1 de gener i el 31 de desembre 2021. Ingressos unitat de convivència entre 2.084,47 i 20.844,72 € (0,3 - 3 vegades IPREM). Subvenció: fins al 50% de les despeses.

     
  • Llogar ta casa amb la Borsa d'Habitatge Públic
    Ajuda Ajuntament

    Registre de vivendes de l'Ajuntament on el veïnat pot inscriure un habitatge que tinga disponible. L'Ajuntament te'l lloga i paga la mensualitat.


Rehabilitació

  • Pla de la Vila: si tens una casa o un negoci en el centre històric
    Ajuda Ajuntament
    Ajudes per a fomentar la revitalització i millora del nucli històric tradicional de la Pobla de Vallbona.
    Subvenció:
    A) Rehabilitació i millora de cases i edificis catalogats o amb interés al nucli històric; B) Informes per a la documentació tècnica i arqueològica
    C) L'adquisició de béns d'equipament per a empreses o autònoms de La Vila amb establiment obert al públic en planta baixa.
     
  • Pla Renhata de reformes: si vols adaptar a condicionar la casa
    Ajuda Generalitat
    Ajudes a la REFORMA de zones humides en vivendes i adaptacions per a persones amb diversitat funcional, mobilitat reduïda i domòtica per a millorar accessibilitat. Destinat a propietaris, usufructuaris o arrendataris empadronats a l'habitatge abans de la sol·licitud. Per a edificis de més de 20 anys o destinats a persones amb mobilitat reduïda. Import protegible entre 2.000 i 12.000 euros d'obres executades entre l'1 de gener i el 24 de maig de 2021. Subvenció des del 5% fins a 6.000 euros.
  • Pla IEE.CV Informes tècnics per a reformes:
    Ajuda Generalitat
    Ajudes per a la redacció d'informes d'avaluació d'edificis antics previs a la seua rehabilitació. Persones beneficiàries: Propietaris o comunitat de propietaris d'edificis de més de 50 anys. SUBVENCIÓ des del 20% de l'import protegit fins a 4.500 euros.
    Ajuda Ajuntament
    Informes per a la documentació tècnica i arqueològica d'immobles ubicats al nucli històric catalogats o amb interés patrimonial

* Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon