Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Triades les Cuatre companyies per a la primera Mostra de Teatre Amateur de Bétera, del 13 al 28 de maig


 La Mostra, que tindrà lloc del 13 al 28 de maig, comptarà finalment amb la participació de la companyia PANIC ESCÈNIC de València, MARU-JASP de Madrid, TEATRE CIRC d'Alacant i TEATRE ESTHER LASTRA de Cantàbria.

 L'Ajuntament de Bétera ja té les quatre companyies que participaran en la primera edició de la Mostra de Teatre Amateur organitzada per la regidoria de Cultura que arrancarà aquest pròxim mes gràcies a la col·laboració de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana i Zorongo Teatre.

Les companyies PANIC ESCÈNIC de València, MARU-JASP de Madrid, TEATRE CIRC d'Alacant i TEATRE ESTHER LASTRA de Cantàbria han sigut les triades pel jurat per a formar part d'aquesta Mostra que ha comptat amb més d'una quarantena de sol·licituds de companyies de tot el territori espanyol interessades a participar.

L'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, ha celebrat "la gran participació de les companyies teatrals en nostra primera Mostra, gest que ens indica la importància de posar en marxa aquest tipus de certàmens per al món del teatre però també per al nostre municipi que ara és conegut en llocs com Granada, Albacete, Illes Balears, Toledo, Múrcia i un llarg etcètera de ciutats de les quals procedeixen les companyies que han participat presentant les seues obres".

Un fet que ha sigut agraït conjuntament per l'Alcaldessa i pel regidor de Cultura, Manuel Chover i que en paraules d'aquest últim "és una autèntica satisfacció que ens ha animat a treballar des de ja per a intentar ampliar la Mostra de 2023".

Una notícia que suposa comptar amb més companyies en una segona edició que se celebrarà l'any vinent i que augura, a poc a poc, la consolidació d'aquesta Mostra en el municipi.

De moment, el gran nivell de les companyies i les obres presentades li ho han posat difícil al jurat que ha hagut de determinar els quatre vencedors d'aquesta primera convocatòria. "La qualitat de les obres presentades ha suposat una gran responsabilitat a l'hora de triar però estem convençuts que no defraudaran a l'auditori", ha explicat Manuel Chover.

La I Mostra de Teatre Amateur de Bétera també comptarà amb la presència de la companyia local ZORONGO TEATRE que obrirà la Mostra el pròxim 13 de maig amb l'obra de Mario Benedetti "Pedro y el capitán".

Els dies 20, 21, 22 i 27 de maig actuaran les companyies triades mentre que el dia de la clausura, programat per al 28 de maig, participarà l'ASSOCIACIÓ AFACO QUART FAMÍLIES DE PERSONES AMB DIVERSITAT FUNCIONAL amb l'obra "Assaig General".

Aqueix mateix dia, i després de conéixer les obres, s'entregaran els guardons Premi Bétera a Escena a la millor obra, Premi Bétera a Escena del públic, Premi Bétera a Escena a la Millor Actriu, Premi Bétera a Escena al Millor Actor, Premi Bétera a Escena a la Millor Actriu de Repartiment, Premi Bétera a Escena al Millor Actor de Repartiment i Premi Bétera a Escena a la Millor Direcció.

"Sens dubte, un esdeveniment cultural que engrandirà i enriquirà al nostre municipi", ha finalitzat Elia Verdevío.





 


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon