Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sant Antoni de Benaixeve commemora el Dia Mundial contra l'Assetjament Escolar




Es repartirà als col•legis un punt de llibre que convida a reflexionar sobre aquest greu problema

L'Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve se suma a la commemoració del Dia Mundial contra l'Assetjament Escolar, que se celebra el pròxim dilluns 2 de maig. L'assetjament escolar o bullying és una forma de violència entre companys que actualment a Espanya pateixen un de cada cinc xiquets i xiquetes escolaritzades, i els casos, a més d'augmentar, estan cada volta més adoptant noves maneres de produir-se. Només el 15% de les víctimes s'atreveixen a explicar-ho a familiars o professors, segons dades de l'associació “No al Acoso Escolar”. 

Existeixen diverses formes d'assetjament escolar (físic, verbal o psicològic, sexual, social o cibernètic -conegut popularment com a ciberbullying i que cada volta cobra més pes-). Les conseqüències que aquesta violència genera en les víctimes poden ser des de problemes de salut mental (depressió, ansietat, estrés postraumàtic, etc.), problemes socials, lesions físiques o fins i tot conduir al suïcidi. És per això que la prevenció i la involucració de l'entorn del menor són vitals.

Des de la regidoria d'Igualtat i Polítiques Inclusives s'ha preparat una acció per a contribuir a la prevenció d'aquest greu problema a les aules, i amb motiu del Dia Mundial contra l'Assetjament Escolar es repartirà entre els escolars un punt de llibre que convida a reflexionar sobre el problema. El punt de llibre recull alguns comportaments propis de l'assetjament escolar (burla, colps, aïllament, insults…) i interpel•la cada alumne amb la frase “I tu, què fas contra l'assetjament escolar?” perquè, siga o no víctima del bullying, actue i demane ajuda a algun adult pròxim.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon