Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

"Rituals", una nova revista per a l’anàlisi i difusió de la cultura festiva


La revista, editada per la Institució Alfons el Magnànim, se presentarà el pròxim 3 de maig

València, 11 d’abril. El pròxim 3 de maig, la Institució Alfons el Magnànim presentarà una nova revista de la seua col·lecció editorial que, amb el títol Rituals. Revista de cultura festiva, pretén analitzar i difondre la cultura festiva des d’una perspectiva valenciana i amb projecció global.

Els tres àmbits de la cultura festiva

La revista, dirigida i coordinada per Gil Manuel Hernández, Josep Lluis Marin i José Martínez Tormo, tindrà una periodicitat anual i pretén abordar la cultura festiva des de les tres vessants que interactuen en el seu naixement: l’associacionisme festiu autogestionat, la investigació científica i la gestió i política cultural festiva. 

En este primer número podrem trobar articles sobre el concepte de cultura festiva (Gil Manuel Hernández, Josep Lluis Marin i José Martínez); la realitat de l’associacionisme festiu valencià (Sergi Gómez); la relació entre festa, conflicte i confinament (Josep Fornés); la patrimonialització de la festa (Consuelo Matamoros); la investigació que les ciències socials fan en l’àmbit de la cultura festiva (Pedro Garcia Pilán); o la comunicació de la cultura festiva a través del disseny i la il·lustració (Virginia Lorente). 

Els textos de la revista es complementen amb una entrevista a la presidenta de la Unió d’Entitats Festeres de Moros i Cristians, Pepa Prats (Emma Tomás) i un reportatge sobre com va afectar la pandèmia de la COVID a l’àmbit festiu (Pau Benavent). Un últim apartat mostrarà ressenyes de publicacions especialitzades seleccionades.

L’edició de Rituals també dóna importància al disseny de la revista, a càrrec del dissenyador Iban Ramón com a director d’art de la mateixa i presenta dos conjunts d’il·lustracions, d’Antonio Ballesteros i Escif respectivament, i un treball fotogràfic de Luz Martín amb la cultura festiva com a objecte principal.

Un consell de redacció multidisciplinar

L’equip editor de la revista compta amb un consell de redacció multidisciplinar format per persones amb àmplia trajectòria en algun dels tres àmbits que sustenten el concepte de cultura festiva. Este consell de redacció està conformat per Oreto Trescolí, Pedro Garcia Pilán, Sergi Gómez Soler, Miquel Àngel Flores, Amparo Pons i Gema Centelles. Així mateix, la revista Rituals compta amb un ampli consell assessor format, entre d’altres persones, per professionals d’ampla trajectòria com Antonio Ariño, Margareth Bullen i Albert Alcaraz.

El primer número de la revista es presentarà el pròxim 3 de maig en un acte al Centre Cultural La Beneficència, i estarà disponible a la venda a partir de la distribució que la Institució Alfons el Magnànim fa pels seus canals habituals.

 



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon