Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja sol·licitarà un préstec de 4’5 milions de euros per a infraestructures hidràuliques en urbanitzacions, en l'àrea d'esports i en obres públiques


 El ple municipal dona llum verda al crèdit amb una entitat bancària per a dur a terme actuacions i projectes necessaris per a la millora i modernització de la localitat en diversos departaments 

 El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat sol·licitar un préstec bancari per valor de 4’5 milions d'euros destinat a finançar diferents inversions en Infraestructures Hidràuliques en urbanitzacions, Zones verdes, Esports, Joventut i Obres Públiques que es duran a terme al llarg dels pròxims mesos. La proposta de l'equip de govern del PSPV ha comptat amb el suport d'Esquerra Unida i Compromís, mentre que Podem Riba-roja Pot ha votat abstenció i, finalment, el Partit Popular, Ciutadans i i la ultradreta (Vox) han votat en contra del préstec. 

L'acord plenari de Riba-roja de Túria preveu sol·licitar el citat préstec amb destinació a les inversions incloses en el programa d'actuacions, amb un període de devolució del mateix fixat en un màxim de 12 anys amb les dues primeres anualitats de manca que es podria rescindir amb anterioritat, un tipus d'interés fix i, finalment, comissiones zero d'obertura i de cancel·lació anticipada d'aquest. La sol·licitud compta amb els preceptius informes favorables de les àrees d'Intervenció i Tresoreria municipals i que es formalitzarà a través d'una subhasta entre les propostes rebudes per part de les entitats bancàries. 

Les obres i els projectes continguts en la proposta del crèdit bancari estan relacionades amb diferents àrees i departaments municipals que s'executaran al llarg dels pròxims anys per a solucionar i resoldre diverses qüestions i mancances que presenta, actualment, Riba-roja de Túria des de fa temps. Per això, les obres començaran en els pròxims mesos, una vegada que s'haja tramitat el citat préstec a través d'una entitat financera de la localitat. 

Les inversions en noves infraestructures i béns destinats a interés general són una de les partides que s'emportaran una gran part sobre el total del crèdit sol·licitat, amb un muntant que aconsegueix els 2 milions d'euros. Entre les obres pendents en aquest àmbit cal destacar l'adequació de la Primera Fase del sòl de Pacadar que comprenen accions de neteja, eliminació de murs, zones d'aparcaments, carrers per als vianants fins a l'àrea del Mallà i l'accés del centre de salut futur, per un total de 243.000 euros, als quals cal sumar l'adequació i condicionament de l'àrea del Barranc dels Moros per un total de 67.200 euros i, finalment, un altre 1’7 milions d'euros en les obres d'urbanització i renovació de la xarxa d'aigua potable i reurbanització de vials en Entrenaranjos.

El crèdit abasta, a més, altres inversions noves com la urbanització del Molinet, en la qual comprén un passeig i una actuació complementària a la subvenció de la Diputació per altres 207.100 euros en total. A ells, cal afegir els 186.800 euros per l'adequació del Barranc dels Monges de Riba-roja de Túria i, especialment, la passarel·la superior que presenta un aspecte, actualment, més deteriorat pel pas del temps. 

Altres actuacions previstes dur a terme en aquest període de temps són els 498.600 euros que es destinaran a la creació d'un jardí en Masia de Traver, la renovació dels jocs infantils en aquesta zona i la reurbanització de les zones verdes de les urbanitzacions de Entrenaranjos, Monte Alcedo i, finalment, la urbanització de la Reva. El projecte i execució de les obres de la II Fase del cementeri municipal es finançarà amb altres 150.000 euros. 

L'àrea d'Esports de Riba-roja de Túria rebrà una injecció econòmica xifrada en 1’3 milions d'euros. Entre els projectes sobreïxen els 45.000 euros destinats a l'accessibilitat de la piscina d'estiu, la construcció d'un Trinquet nou valorat en 1 milió d'euros, la Segona Fase del Rocòdrom, l'accessibilitat al camp de futbol per un valor de 96.000 euros i inversions en pistes de tennis, valorats en 50.000 euros. 

El departament de Joventut rebrà altres 5.700 euros per a la direcció d'obres de Centre d'Informació Juvenil (CIJ) o els 66.400 euros enfocats en altres inversions noves associades als serveis dels edificis públics, valorats en un total de 66.400 euros en total. Per tant, els huit blocs d'actuacions i projectes dissenyats pel govern local estan valorats en els citats 4’5 milions d'euros en total. 

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que la sol·licitud d'aquest préstec és un acte de “responsabilitat” de l'equip de govern “gràcies a tindre una economia sanejada en l'actualitat que ens permetrà modernitzar i dur a terme projectes molt importants per al conjunt de la localitat, ja que malgrat comptar amb superàvits i romanents positius no volem desprendre'ns de liquiditat econòmica durant els pròxims anys, ja que disposem d'un patrimoni municipal notable per a pagar-lo a poc a poc i, fins i tot, cancel·lar-ho abans d'hora fruit de la bona gestió financera”.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon