Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja crea 303 ocupacions des de l'any passat i formalitza altres 1.996 contractes laborals el mes de març, la major xifra del Camp de Túria




Les dades demostren que entre març de l'any 2012 i març d'enguany s'ha experimentat una millora en les llistes d'aturats a Riba-roja de Túria, amb fins a 861 persones menys sense ocupació, és a dir, un descens del 27'3% en total en l'últim decenni. Actualment, el nivell d'atur està situat en 1.420 persones sense un lloc de treball, dels quals 880 són dones mentre que les restants 540 persones corresponen a homes.

Els registres d'aturats oferits per la Generalitat Valenciana subratllen nivells per davall de l'època anterior a la pandèmia a Riba-roja de Túria, quan al març de l'any 2019 es van registrar un total de 1.465 persones sense una ocupació, és a dir, 45 més que en l'actualitat. Si es comparen amb les xifres de març de l'any 2013 -quan es van registrar 2.461 aturats- el nivell de desocupació ha millorat en fins a 1.041 persones entre tots dos períodes de temps.

El nivell d'atur ha millorat progressivament i de manera constant al llarg dels últims mesos, especialment des del passat estiu, amb la creació de 279 llocs de treball, 1.699 aturats de llavors enfront dels 1.420 de l'actualitat. El mes de desembre passat, en plenes festes nadalenques, va ser el més positiu, amb la creació de 95 nous llocs de treball, que van ratificar les xifres del mes precedent, amb 85 noves ocupacions generats.

Entre febrer i març d'enguany s'han tornat a crear 31 nous llocs de treball, d'ells 15 homes i 16 dones. Entre tots dos mesos s'ha passat de 1.451 a 1.420 aturats en total, és a dir, un nivell d'atur a Riba-roja de Túria del 12% en l'actualitat. En termes de gènere, s'han generat 156 ocupacions entre les dones des d'el mes de setembre passat en passar de les 1.036 a les 880 aturades de l'actualitat.

Les xifres publicades per la Generalitat Valenciana corresponents al març passat constaten que la majoria dels aturats pertanyen al sector dels serveis, amb 1.051 aturats, seguit dels 178 en l'àmbit de la indústria, els 114 de la construcció i, finalment, els 35 de l'agricultura. A més, existeixen altres 42 aturats sobre el total dels registrats de l'actualitat no estan enquadrats en cap mena d'àmbit o sector d'activitat.

L'estudi de Labora detalla les seccions de l'activitat econòmica dels llistats d'aturats, amb un total de 244 enquadrats en activitats administratives i serveis auxiliars, altres 194 en el comerç a majoristes i al detall, reparació de vehicles de motor i motocicleta, els 162 corresponents a la indústria manufacturera, els 134 aturats de l'administració pública i defensa, seguretat social obligatòria, els 113 de les activitats professionals, científiques i tècniques i, finalment, els 111 de l'hostaleria de Riba-roja de Túria.

Grups afectats

Per edat, el grup més afectat per l'atur és el compost per persones de més de 44 anys d'edat amb 824 afectats, seguit pels 486 d'aturats amb edats compreses entre els 25 i els 44 anys i, finalment, les 110 persones menors de 25 anys. Dins d'aquest àmbit, les dones de més de 44 són les més perjudicades amb 513 sobre el total, altres 312 també dones amb entre 25 i 44 anys, els 311 homes majors de 44 anys i, els 174 homes d'entre 25 i 44 anys.

Quant al nivell formatiu, la majoria dels aturats han iniciat la primera etapa d'educació però manquen del títol de graduat escolar o equivalent amb 481 persones, existeixen altres 406 que sí ho han finalitzat amb el seu corresponent títol, els 110 aturats tenen ensenyaments de grau mitjà de formació professional específica, arts plàstiques i disseny i esportives, 104 han completat els ensenyaments de batxillerat i, finalment, 51 disposen d'ensenyament de gran superior de formació professional.

Finalment, en generació de contractes laborals s'han formalitzat un total de 1.996 en total, dels quals 1.395 corresponen a homes i els restants 601 són de dones, la majoria del sector serveis amb 1.625 sobre el total, 301 de la indústria, 64 de la construcció i 6 de l'agricultura. Un total de 750 contractes pertanyen a ocupacions elementals, altres 352 són operadors d'instal·lacions i maquinària i, finalment, 308 són empleats comptables, administratius i altres empleats d'oficina.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat l'avanç en la creació d'ocupació "al llarg dels últims mesos, fins i tot fins a xifres anteriors a la pandèmia, que ens han d'animar a seguir la mateixa senda de potenciació de l'ocupació, més estable i amb les condicions idònies perquè a poc a poc es vagen creant nous llocs de treball, en constant contacte amb els empresaris.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon