Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Bétera posa en marxa el programa pilot “Menjar a la Llar”

    




  •  Aquest servei municipal està dirigit a veïns i veïnes a partir de 65 anys en situació de necessitat així com persones menors de 65 anys en situacions excepcionals.
  •  L'objectiu és proporcionar a les persones majors del municipi una dieta saludable i adaptada a les seues necessitats que se servirà en el seu propi domicili.

El Consistori, a través de la regidoria de Drets Socials, ha obert des de hui la convocatòria per a inscriure's al programa pilot "Menjar a la Llar". Un servei de menjar a domicili destinat a la població sènior amb necessitats i situacions excepcionals que proporciona als veïns i veïnes de Bétera una alimentació saludable i adequada a les seues necessitats i que pretén també previndre els possibles trastorns de salut derivats d'una alimentació insuficient o inadequada.

"Continuem treballant en iniciatives 100% municipals que posen de manifest que el nostre únic interés són les persones. Per a nosaltres els nostres majors són una peça fonamental i millorar ara la seua nutrició és el nostre objectiu" ha explicat l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

Aquest programa es posarà en marxa com una experiència pilot que contribuïsca a la salut, el benestar i la qualitat de vida dels majors beterans. "Volem veure com funciona el servei entre la nostra ciutadania, conéixer, més al detall, les necessitats dels nostres majors i ajudar-los en el seu dia a dia", ha indicat la regidora de Drets Socials, María Segura.

El servei municipal "Menjar a la Llar" consisteix en el repartiment diari a domicili a cada usuari dels menjars de dilluns a divendres, exceptuant els dies festius, i en horari de repartiment d'entre les 12:00h i les 14:00h.

Aquest servei inclou un primer plat, un segon plat, unes postres i pa, en grans quantitats. Un menú que a més s'adapta de manera personalitzada a cada usuari atenent les seues necessitats nutritives indicades per un facultatiu mèdic.

D'aquesta manera i tal com indica la regidora de Drets Socials "hi ha multitud d'opcions diferents per a cadascun dels nostres veïns i veïnes que s'acullen a aquest nou servei, la dieta pot ser basal, saludable, diabètica, sense sal, de fàcil masticació entre altres possibles eleccions".

 

Un servei al ciutadà d'import reduït

L'àrea de Drets Socials ha treballat en aquesta iniciativa que té un preu públic assequible a totes les butxaques de la ciutadania de Bétera susceptible de sol·licitar-ho.

Per això, la població sènior que vulga adherir-se pagarà entre 1,45€ i 5,81€ per menú diari en funció dels seus ingressos i de la capacitat econòmica de la unitat familiar.

 

Entrega de sol·licituds

Des de hui s'ha obert la convocatòria a la qual poden accedir els majors de 65 anys en situació de necessitat i els menors de 65 anys en situacions excepcionals. Que d'estar interessats i interessades a participar hauran d'acudir a l'edifici de Casa Nebot per a sol·licitar cita amb el seu treballador social de referència qui els informarà per a realitzar el tràmit.

María Segura, ha volgut assenyalar que "aquesta és una fase inicial del servei que suposarà conéixer l'acceptació del mateix per part de la ciutadania per a així poder ampliar-ho atés que en l'actualitat les places són limitades".

La posada en marxa d'aquest servei suposarà, també, respondre a l'interés de les persones majors de Bétera de mantindre's, el màxim temps possible, vivint en els seus domicilis d'una manera més autònoma.

En definitiva i seguint aquesta línia Elia Verdevío ha finalitzat indicant "volem donar resposta a les necessitats dels nostres majors, procurant, així, la seua continuïtat en l'entorn familiar".


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon