Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Estafen 1.000 euros a un veí de Bétera mitjançant "phishing" en internet.


El fet que siga de Bétera la víctima, o de Toledo el presumpte culpable és irrellevant. Aquest tipus d'estafes ocorren tots els dies centenars de vegades, al llarg de tot el món. La notícia, que és real i certa, serveix per a advertir a tota la ciutadania sobre el tema i al fet que es mantinguen els mínims de seguretat necessaris. Al final de l'article et donem algunes de les coses que hauries de fer. No les farà ningú per tu, tampoc l'antivirus, encara que és necessari, per tant depén de la teua atenció.

L'Equip @ de la Guàrdia Civil de Llíria (València) ha investigat a un home de la localitat de Yeles (Toledo) per l'ús de la tècnica "phishing" contra un veí de Bétera per la sostracció de 1.000 euros mitjançant l'accés al seu compte bancari.

Aquest mètode consisteix en un engany per a manipular a les seues víctimes i fer-se d'aqueixa manera amb les seues dades i claus personals. La víctima, dies abans de presentar la seua denúncia, va rebre un missatge que suposadament remetia la seua entitat bancària en el qual se li indicava que havia d'emplenar una enquesta de satisfacció.

En aquesta, li van ser requerides dades i claus personals que, posteriorment, van ser utilitzats per a la comissió del delicte, segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat.

El suposat autor va realitzar una transferència per un import de 1.000 euros a un tercer compte per a la qual va usurpar la identitat d'una altra persona desconeixedora d'aquests fets.

L'Equip @ de la Guàrdia Civil de Llíria ha aconseguit identificar a mitjan mes de març en Illescas (Toledo) a un home de 21 anys i de nacionalitat espanyola com a suposat autor dels delictes d'estafa, accés no autoritzat a sistemes informàtics i usurpació d'estat civil.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 5 de Llíria.


Contra el pishing


1. APRÉN A IDENTIFICAR CLARAMENT ELS CORREUS ELECTRÒNICS SOSPITOSOS DE SER PHISHING

Existeixen alguns aspectes que inequívocament, identifiquen aquest tipus d'atacs a través de correu electrònic:

Utilitzen noms i adopten la imatge d'empreses reals

Porten com a remitent el nom de l'empresa o el d'un empleat real de l'empresa

Inclouen webs que visualment són iguals a les d'empreses reals

Com a ganxo utilitzen regals o la perduda del propi compte existent

2. VERIFICA LA FONT D'INFORMACIÓ DELS TEUS CORREUS ENTRANTS

El teu banc mai et demanarà que li envies les teues claus o dades personals per correu. Mai respongues a aquesta mena de preguntes i si tens un mínim dubte, crida directament al teu banc per a aclarir-lo.

3. MAI ENTRES EN LA WEB DEL TEU BANC PREMENT EN LINKS INCLOSOS EN CORREUS ELECTRÒNICS

No faces clic en els enllaços o enllaços que t'adjunten en el correu, ja que de manera oculta et podrien dirigir a una web fraudulenta.

Tecleja directament l'adreça web en el teu navegador o utilitza marcadors/favorits si vols anar més ràpid.

4. REFORÇA LA SEGURETAT DEL TEU ORDINADOR

El sentit comú i la prudència és tan indispensable com mantindre el teu equip protegit amb un bon antivirus que bloquege aquest tipus d'atacs. A més, sempre has de tindre actualitzat el teu sistema operatiu i navegadors web.

5. INTRODUEIX LES TEUES DADES CONFIDENCIALS ÚNICAMENT EN WEBS SEGURES

Les webs segures han de començar per ‘https://’ i ha d'aparéixer en el teu navegador la icona d'un xicotet cadenat tancat.    En el cas de Crònica Camp de Túria trobaràs que en algunes ocasions no és https: però és que nosaltres no et demanarem dades personals. Tampoc hauries de donar-nos-els.

6. REVISA PERIÒDICAMENT ELS TEUS COMPTES

Mai està de més revisar els teus comptes bancaris de manera periòdica, per a estar al corrent de qualsevol irregularitat en les teues transaccions en línia.

7. NO SOLS DE BANCA EN LÍNIA VIU EL PHISHING

La major part d'atacs de phishing van contra entitats bancàries, però en realitat poden utilitzar qualsevol altra web popular del moment com a ganxo per a robar dades personals: eBay, Facebook, Pay Pal, etc.

8. EL PHISHING SAP IDIOMES

El phishing no coneix davanteres i poden arribar-te atacs en qualsevol idioma. Per norma general estan mal escrits o traduïts, així que aquest pot ser un altre indicador que alguna cosa no va bé.

Si mai entres a la web en anglés del teu banc, Per què ara ha d'arribar-te un comunicat seu en aquest idioma?

9. DAVANT EL MÍNIM DUBTE ES PRUDENT I NO T'ARRISQUES

La millor manera d'encertar sempre és rebutjar de manera sistemàtica qualsevol correu electrònic o comunicat que incidisca en què facilites les teues dades personals o de banc


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon