Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Govern de l'Estat apel·la a la tranquil·litat ia un "ús responsable" de les màscares quan no siguin obligatòries



La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha apel·lat aquest dijous a la tranquil·litat, a la "normalitat" ia un "ús responsable" de les màscares quan deixin de ser obligatòries en espais interiors a partir del 19 d'abril.

"Sempre que creguem que sigui necessari, no hi ha res més que treure-la i posar-la, però en termes generals passem a una nova fase que permet més flexibilitat", ha exposat en una entrevista a SER València recollida per Europa Press.

Morant ha assegurat que la situació actual de la pandèmia permet prendre "mesures noves" com aquesta, gràcies al fet que la "grandíssima" majoria de la població espanyola està vacunada ia l'"enorme" descens de la mortalitat i dels ingressos a UCI per coronavirus . "De nou, prendrem decisions en aquesta fase", ha avançat sense concretar-les.

També ha destacat l'èxit de la campanya de vacunació i de les mesures encaminades cap a la 'normalitat', recordant que Espanya va ser “dels pocs països que no ha hagut de suspendre el curs escolar”.

Sobre la situació de la vacuna espanyola d'Hipra, la ministra ha recordat que està en fase de revisió per l'Agència Europea del Medicament en un "procés accelerat", i ha confiat que "molt aviat" serà realitat. Ha augurat a més que ajudarà tant aquesta crisi sanitària com les futures.

LLEI DE CIÈNCIA
D'altra banda, de cara a les mesures incloses a la futura Llei de Ciència, ha descartat que l'actual crisi energètica compliqui l'objectiu de destinar el 3% del PIB espanyol a aquest sector el 2030.

Morant s'ha mostrat optimista amb l'aprovació de la llei quan iniciï la tramitació parlamentària i ha defensat que no es va elaborar "de forma unilateral", sinó en diàleg amb la comunitat científica. Ha desitjat així que els grups del Congrés tinguin "alçada d'estar en les circumstàncies actuals" i li donin suport.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon