Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera ofereix a famílies d'Ucraïna l'accés gratuït a les Escoletes Municipals i al menjador


  •  Aquesta mesura se suma a les ja adoptades per l'Ajuntament per a protegir els menors víctimes del conflicte i a les seues famílies, 

Els xiquets i xiquetes ucraïnesos de zero a tres anys podran assistir a l'Escoleta Municipal Josefa Guardiola i Xiquets així com al menjador de manera gratuïta a Bétera, així ho ha anunciat hui el Consistori després d'acordar-se en la Junta de Govern Local d'aquesta setmana.

"Són temps difícils per a Ucraïna i volem que les famílies que vinguen a Bétera se senten recolzades. Estem facilitant tot el possible la seua adaptació al nostre municipi, treballem perquè se senten com a casa i tinguen accés a tots els serveis municipals", ha assenyalat l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

Amb aquestes declaracions l'Alcaldessa ha tornat a posar de manifest el compromís de l'Ajuntament beterà en aquesta crisi humanitària en la qual s'ha bolcat tota la població amb accions solidàries.

Per això, la regidoria d'Hisenda al costat de la regidoria de Drets Socials ha impulsat una modificació del preu públic per Prestació del Servei de la Escoleta Infantil Municipal de Primer Cicle i del preu públic del menjador de la Escoleta com una mesura municipal més que se suma a les ja empreses pel Consistori.

"L'objectiu és regular l'accés gratuït dels menors refugiats ucraïnesos empadronats en el nostre municipi que cada vegada són més donada la solidaritat de les famílies de Bétera que estan acollint a famílies amb xiquets xicotets en edat escolar", ha explicat el regidor d'Hisenda, Manuel Pérez.

La bonificació es realitza després de considerar-se que concorren causes d'interés social, benèfiques i humanitàries que justifiquen que el cost del servei no quede cobert amb el preu públic a aprovar, atés que els destinataris del servei pertanyen al col·lectiu afectat per la crisi humanitària originada per la invasió de Rússia a Ucraïna.

A més i, tal com ha indicat la regidora de Drets Socials, María Segura, "treballem per a donar una atenció integral als quals més ens necessiten i ara amb aquesta circumstància sobrevinguda, des de l'àrea de Drets Socials s'han redoblat els esforços per a oferir un servei addicional a les famílies d'Ucraïna. No podem deixar de costat a ningú".

 

Més accions solidàries

Donada la situació, l'Ajuntament de Bétera es va posar en marxa ràpidament i va organitzar amb immediatesa un Punt de Recollida Municipal en el mateix edifici del Consistori al qual van començar a arribar multitud d'estris i aliments que, hui dia, encara continuen arribant i es continuen remetent al punt de la Generalitat Valenciana.

"És moment també d'agrair al poble de Bétera la seua solidaritat i a tots els treballadors municipals que han diversificat el seu treball i han assumit altres tasques com la classificació, organització, trasllat i desplaçament de material amb la finalitat d'ajudar a Ucraïna", ha recalcat Elia Verdevío.

A més des del mes de març passat l'àrea de Drets Socials va posar en marxa l'Oficina d'Ajuda Municipal a Ucraïna per a oferir un servei d'atenció, informació, orientació i assessorament a la ciutadania, sobretot, a aquella població ucraïnesa que haja vingut a Bétera. Una oficina que també està assistida, sempre que es requereix, de veïns i veïnes voluntaris que ajuden en la interpretació i traducció.

També fa a penes una setmana, i al costat de Creu Roja, s'ha obert la convocatòria de classes de castellà i activitats d'integració per a refugiats i persones migrants. A més d'oferir activitats de coneixement sociocultural del municipi perquè coneguen el nostre entorn.

"Sens dubte, entre tots suportarem aquesta crisi humanitària i l'abordarem amb l'afecte que caracteritza al poble de Bétera", ha finalitzat l'Alcaldessa.

 

 


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon