Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

S'ha mort el cantant i escriptor Pau Riba


.

El món cultural català, en especial el de la música i la literatura, plora la mort del cantant i escriptor Pau Riba. Ho ha demostrat amb centenars de missatges de record i homenatge a Twitter. «Quan et moris, enyoraré enyorar-te», la frase recitada per Riba a la cançó «Nina de miraguano» de l'Orchestra Fireluche, ha estat una de les més reiterades pels seus seguidors. Un referent, una icona, artista còsmic, etern, universal, lliure, són algunes de les paraules que li han dedicat representants del món cultural, institucional i ciutadans seguidors de la seua figura i la seua música.

Plataforma per la Llengua ha indicat que era «un referent que va contribuir a fer del català una llengua normal en l'àmbit de la contracultura, que va fer cançons-poemes que ja són himnes i que va lluitar contra el concepte de l'"home estàtic"».

Per la seua part, Òmnium Cultural ha definit Riba com «un artista referent, poeta, músic, icona de la cultura del país». El president de l'entitat, Xavier Antich, ha remarcat que Riba va canviar el món i «la música catalana sense ell seria una altra cosa. Referent de país i de compromís amb la cultura, la potència literària dels seus temes i l'imaginari que ha creat han acompanyat moltes generacions».

Música

Grups musicals han escrit els seus missatges a les xarxes per recordar i acomiadar a Riba. Els Catarres han destacat que «el món es va quedant cada vegada més coix; més que mai ens caldrà escoltar la teva poesia». El cantant Cesk Freixas ha assegurat que Riba serà «etern i universal», mentre que Elèctrica Dharma ha citat la cançó de Maria del Mar Bonet, «Es fa llarg esperar»: «Quan s'espera que tot ja s'acabi per tot d'una tornar a començar quan s'espera que el món tot s'enfonsi per tornar-lo a edificar, es fa llarg, es fa llarg esperar». I Els Pets han apuntat: «Seguint el teu camí vam trobar el nostre. Gràcies infinites Pau i bon viatge cap als estels...!» «Pau Riba, etern i lliure! Adéu, amic», ha escrit la cantant Marina Rossell.

«Ens deixa un dels músics i compositors del segle XXI més importants pel nostre festival i per la història d'aquest país. Una icona que viurà amb nosaltres per sempre», han destacat des del Canet Rock.

La discogràfica Picap ha indicat que tot i que era noticia esperada, la mort de Pau Riba «ens dol profundament. Un referent de de la cultura musical amb el qual hem col·laborat durant anys».

Llibres

Des del Gremi de Llibreters han donat el seu condol a familiars i amics de Riba: «Artista polifacètic, va destacar com a cantautor i escriptor, poeta... una icona "còsmica" del nostre país», han afegit en una piulada. Editors.cat també ha recordat el «polifacètic artista còsmic» Pau Riba.

«Quedes per sempre!», ha assenyalat la presidenta de l'Ateneu Barcelonès, Isona Passola.


* Pots llegir-ho per qué la font i Crònica som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon