Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sanitat detecta prop de 12.000 casos de violència de gènere a través del programa de garbellat en l'àmbit sanitari


   Del total de casos positius, nou de cada deu dones han patit violència psicològica, cinc física i una sexual


   La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha detectat 11.936 casos de violència de gènere a través del programa de garbellat de detecció que es realitza en el sistema públic sanitari des de 2015, any en el qual va començar a realitzar-se de manera sistemàtica a la Comunitat Valenciana. A més, des de la seua engegada han participat més de mig milió de dones, concretament, 509.051.

   Es tracta de dades arreplegats a través de l'aplicació informàtica Sivio, que permet la detecció de casos i l'ús dels quals es va estendre a partir de l'any 2015 a tots els departaments de salut. Aquesta ferramenta funcionava des de 2013 únicament de forma pilot en algun departament de salut, segons ha informat en un comunicat el departament que dirigeix Ana Barceló.

   Segons les dades, tres de cada 100 dones garbellades han resultat ser cas positiu (11.936). Del total de casos positius, nou de cada 10 dones han patit violència psicològica, cinc de cada deu física i una de cada deu violència sexual. En total, s'han realitzat 31.119 parts de lesions. L'any 2021, el 97,47% de les 31.229 dones garbellades van tindre resultat negatiu i es van detectar 884 casos.

   La Comunitat Valenciana compta amb el Protocol d'Atenció a la Violència de Gènere i una guia per a professionals elaborats per la Direcció general de Salut Pública i Addiccions, que es materialitza a través de la integració de la història clínica electrònica i l'aplicació Sivio.

   La Direcció general de Salut Pública i Addiccions ha acollit una jornada dirigida a professionals per a presentar l'actualització d'aquesta ferramenta que permet guiar el personal sanitari per a la cerca activa i detecció de casos de violència de gènere, a més de la instauració dels plans d'intervenció en els casos detectats, amb la novetat de la incorporació del seguiment de les dones víctimes.

   La jornada ha comptat amb l'assistència de la secretària autonòmica de Salut Pública i Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, i el secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualdadad i Polítiques Inclusives, Rubén Sancho, i en ella han participat professionals dels diferents àmbits implicats en l'atenció a la violència de gènere.

   L'objectiu d'aquesta jornada ha sigut fomentar un espai de trobada, formació i diàleg sobre l'atenció a la violència de gènere en els servicis públics. A més, s'han donat a conéixer les novetats que s'han incorporat en l'aplicació Sivio a les i els professionals sanitaris que atenen a dones víctimes de violència de gènere, a través del garbellat universal i del seguiment de casos.

   D'altra banda, la jornada ha sigut "reflex de la importància de la coordinació entre les diferents institucions i els beneficis que comporta la transversalitat en l'atenció a la violència de gènere".

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon