Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja presenta PIANOFEST, una experiència musical en la qual participaran més de 130 pianistes

      



Organitzada pel departament de Piano del Conservatori de Música, aquesta nova proposta està dirigida, especialment, a l'alumnat que estudia piano o piano complementari, però al mateix temps té un marcat caràcter lúdic i divulgatiu que pretén aconseguir a qualsevol aficionat al piano que vulga participar.

La jornada començarà a les 10 hores del matí amb l'inici, per part de cada grup d'alumnes, del seu itinerari corresponent d'activitats i finalitzarà a les 13 hores. Per a la clausura del festival s'ha organitzat un concert a la Sala Noble del Castell a càrrec del pianista Misha Dacic, un dels principals artistes emergents del moment. Si bé la major part de l'experiència es pot gaudir en família, aquest concert de clausura estarà destinat principalment a l'alumnat del centre degut a les limitacions d'aforament.

L'entorn triat per al desenvolupament d'aquesta activitat és El Castell de Riba-roja on s'habilitarà tres escenaris amb pianos i una zona d'interpretació lliure per al públic en general amb un Street Piano que se situarà al pati. Paral·lelament, s'oferiran conferències al Molí i miniconcerts a la Sala Noble.

Més de 130 pianistes participaran en PIANOFEST, que s'organitzaran en sis grups amb itineraris i horaris diferenciats per a distribuir el seu pas per les audicions, els miniconciertos, les conferències, el Street Piano i els descansos.

Col·laboracions especials

Per al desenvolupament és aquesta activitat, s'ha comptat amb la col·laboració especial de Yamaha Pianos, que facilita quatre pianos per a les activitats de carrer, dos professionals que parlaran sobre el piano digital en una conferència, així com un estand amb productes per a un sorteig entre els participants. Així mateix, participen diferents comerços o empreses del sector del municipi que muntaran expositors de partitures, accessoris, etc. Tot això, acompanyat dels tradicionals bunyols i xocolate de l'Associació de Bunyoleres de Riba-roja que també serà present en aquesta jornada musical.

A més, els qui assistisquen a l'esdeveniment podran combinar l'activitat musical amb la visita de les exposicions del Molí, el Museu Visigot de Pla de Nadal (MUPLA), el Museu de Ceràmica del Castell (MUCA) i de l'E CA Espai d' Art Contemporani El Castell.

Per part seua, la regidora de Cultura, Záfira Pérez, ha animat a la població de Riba-roja a participar "en la primera festa del piano que celebra la localitat", una activitat "de caràcter lúdic dirigida no sols a l'alumnat del conservatori que estudia piano, sinó també als familiars i al públic aficionat en general".

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon