Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Obri a Llíria un economat gratuït per a les famílies fugides de la guerra a Ucraïna

Una voluntaria en el almacén habilitado en el municipio valenciano de Llíria 


   La localitat valenciana de Llíria ha acollit aquest dijous l'obertura del major centre d'ajuda humanitària per als refugiats ucraïnesos de la Comunitat, una espècie d''economat' gratuït per a les famílies fugides de la guerra.

   Actualment disposa de mes de 50 tones de material d'ajuda humanitària: roba, menjar no perible, bolquers, productes per a infància, productes d'higiene personal... procedents de donacions principalment d'empreses i organitzacions de tot tipus. És un projecte impulsat per l'empresari valencià Juan Manuel Baixauli, amb la col·laboració de Fundació Juntos Por la Vida i Grupo Sanz.

   Poden arreplegar l'ajuda els refugiats que han arribat a la Comunitat, tenen necessitats d'emergència i s'identifiquen com desplaçats ucraïnesos. La llista i els contactes de repatriats per part de Junts per la Vida és essencial per a comunicar amb les famílies i ajudar-los a arreplegar el material, mitjançant un registre de dades personals, nombre de convivents i tipus d'ajuda necessària.

   Aquesta ONG valenciana, dins de la seua campanya d'emergència per Ucraïna, trasllada en autobusos a famílies ucraïneses que fugen de la guerra. Ho organitza des de la frontera amb Polònia, on treballa un equip dels seus voluntaris mentre uns altres organitzen a València l'allotjament de les persones que arriben. De moment ja ha traslladat a la Comunitat a prop de mil persones.

   A més de l'economat s'han realitzat entrega a domicilis, a pisos on hi ha ucraïnesos que no tenen cap recurs. L'entitat estudia si aquesta acció es pot organitzar per a disposar d'un sistema de repartiment destinat a les persones que no es poden desplaçar el magatzem.

   En principi, tota l'ajuda es destina als refugiats que arriben a la Comunitat, encara que hi ha col·laboracions directes amb centres sanitaris i hospitals d'Ucraïna als quals s'envien medicaments i utensilis necessaris en coordinació amb els voluntaris de la frontera.

   L'economat aquesta coordinat per una persona, amb la missió d'organitzar la recepció diària de mercaderia i tot tipus d'ajuda. També coordina als voluntaris que ordenen i classifiquen l'ajuda per a exposar-la de manera organitzada.

   En el centre col·laboren de forma solidària molts voluntaris, per part d'iniciatives particulars, grups organitzats amb interés social i organitzacions ucraïneses a València, mentre s'espera l'aportació i donació d'empreses i particulars. Ara necessiten menjar no perible --solament s'admet aquest tipus d'aliments--, bolquers, productes per a infància, higiene personal, neteja i llavat de roba.

   Juan Manuel Baixuali lidera de personalment aquest projecte, amb la creació del magatzem i la convocatòria d'ajuda múltiples d'empreses i organitzacions valencianes. Grupo Sanz ha cedit les instal·lacions mentre altres empreses col·laboren en la recollida i enviament de material. Fins al moment no han rebut cap ajuda pública.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon